KOSZYKÓWKA:

To będzie twarda, fizyczna walka! “Bestia” przed meczami z Anwilem

Temperatura rośnie, półfinały play-off w Energa Basket Lidze coraz bliżej. Rywalem Stelmetu Enei BC Zielona Góra w walce o finał będzie Anwil Włocławek.

Napięcie we Włocławku czuć aż w Zielonej Górze. Hala Mistrzów na meczach z… mistrzem będzie pękać w szwach, bo biletów już nie ma. W piątek pierwsza odsłona, w niedzielę druga. Później rywalizacja przeniesie się do hali CRS.

Faktycznie Anwil się bardzo mocno nastawia. To jest zrozumiałe, bo granie z mistrzem w półfinałach będzie czymś wyjątkowym, dla nas też. Mamy jednak wygrać wyższe aspiracje niż tylko wygrać z Anwilem. Będzie to ciekawa rywalizacja. Mam nadzieję, że mecz po meczu będziemy się na tyle dobrze czuć, że będziemy pokazywać swoją wyższość, a przede wszystkim będziemy dobrze grać w koszykówkę.Adam Hrycaniuk, Stelmet Enea BC Zielona Góra

Dotychczas Stelmet dwukrotnie pokonał Anwil w Energa Basket Lidze, jak również w półfinale Pucharu Polski, a uległ jedynie w meczu o Superpuchar. Na to Hrycaniuk nie patrzy, ale zwraca uwagę na to, że będzie to seria pełna twardej, fizycznej gry.

W play-offach kto broni dobrze, ten wychodzi zwycięsko. Będziemy musieli zatrzymać szalone kontry Anwilu, z Almeidą na czele. Będziemy się skupiać na tym, żeby nie dać się im rozpędzić, szczególnie u siebie, gdzie będą nieśli ich kibice. Walka na tablicach, ważny aspekt – zbiórka ataku, czeka nas walka z Sobinem i Leończykiem, którzy dosyć dosyć dobrze walczą na deskach. Musimy odwdzięczać się tym samym i pracować na konto drużyny, zbierając w ataku.Adam Hrycaniuk, Stelmet Enea BC Zielona Góra

Zmagania podobnie jak w ćwierćfinale toczą się do trzech wygranych spotkań. Cała rozmowa z Adamem „Bestią” Hrycaniukiem poniżej. Właśnie, dlaczego „Bestią”? Wszystko znajdziecie w rozmowie.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close