LUBUSKIE:

Lubuskie święta od kuchni. Czym smakują?

Nie sposób wyobrazić sobie Bożego Narodzenia bez uroczystej kolacji wigilijnej. W tym czasie na naszych stołach gości wiele tradycyjnych potraw. Są regiony, w których świąteczny bufet jest jedyny w swoim rodzaju. Tego na własnych kubkach smakowych możemy doświadczyć również w Lubuskiem.

Na liście lubuskich produktów regionalnych znajdują się już 62 produkty. Wśród nich są te, które najbardziej kojarzą się ze świętami – kapusta, ryby i miód. Na ich degustację zaprasza Lubuskie Centrum Winiarstwa w Zaborze.

Dla dzieci przewidziano warsztaty wykonywania ozdób świątecznych i dekorowania pierników oraz wizytę Mikołaja. Oprawę muzyczną całego wydarzenia zapewni Lubuski Kwartet Smyczkowy Filharmonii Zielonogórskiej.

Świąteczny smak regionu poczujemy w tę niedzielę, 17 grudnia między 12:00 a 16:00 w Lubuskim Centrum Winiarstwa.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close