LUBUSKIE:

Lubuskie święta od kuchni. Czym smakują?

Nie sposób wyobrazić sobie Bożego Narodzenia bez uroczystej kolacji wigilijnej. W tym czasie na naszych stołach gości wiele tradycyjnych potraw. Są regiony, w których świąteczny bufet jest jedyny w swoim rodzaju. Tego na własnych kubkach smakowych możemy doświadczyć również w Lubuskiem.

Na liście lubuskich produktów regionalnych znajdują się już 62 produkty. Wśród nich są te, które najbardziej kojarzą się ze świętami – kapusta, ryby i miód. Na ich degustację zaprasza Lubuskie Centrum Winiarstwa w Zaborze.

Dla dzieci przewidziano warsztaty wykonywania ozdób świątecznych i dekorowania pierników oraz wizytę Mikołaja. Oprawę muzyczną całego wydarzenia zapewni Lubuski Kwartet Smyczkowy Filharmonii Zielonogórskiej.

Świąteczny smak regionu poczujemy w tę niedzielę, 17 grudnia między 12:00 a 16:00 w Lubuskim Centrum Winiarstwa.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00
X

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: