ŻUŻEL:

Nóż na gardle nie wystraszył Falubazu! Jest wygrana ze Spartą

W zwycięstwo zielonogórzan przed tym spotkaniem wierzyli tylko nieliczni. Żużlowcy Falubazu Zielona Góra w niedzielnym meczu pokonali jednak Betard Spartę Wrocław inkasując przy okazji punkt bonusowy.

Na początku nic nie wskazywało na sensacyjne rozstrzygnięcie tego spotkania na korzyść gospodarzy. Goście lepiej startowali, a na dystansie byli nie do pokonania. W 9. 10. i 11. gonitwie zielonogórzanie trzykrotnie zwyciężali 5:1 co dało fanom ekipy z Grodu Bachusa nadzieje nie tylko na zwycięstwo, ale i na bonus.

“Wybroniliśmy się z tego dołka”. Tak o spotkaniu przy W69 mówił trener zespołu z Zielonej Góry Adam Skórnicki.

Adam Skórnicki,  trener Falubazu

Przed biegami nominowanymi Falubaz był pewny, że tego spotkania nie może już przegrać. Po 14. gonitwie, w której miejscowi triumfowali 4:2 gospodarze zapewnili sobie punkt bonusowy, a radość była tak ogromna, że Protasiewicz po ostatniej odsłonie wskoczył na sektor kibiców, celebrując cenny triumf.

Piotr Protasiewicz, zawodnik Falubazu

W Falubazie najwięcej punktowali Piotr Protasiewicz, Patryk Dudek i Michael Jepsen Jensen, którzy uzbierali po 11 “oczek”. W zespole gości najskuteczniejszy był Tai Woffinden , który wywalczył 15 punktów.

Falubaz Zielona Góra: Piotr Protasiewicz 11 (3,0,3,3,2), Patryk Dudek 11 (2,3,2,3,1), Michael Jepsen Jensen 11 (1,2,2,3,3), Grzegorz Zengota 9 (1,3,3,1,1), Kacper Gomólski 5 (0,1,2,2), Matusz Tonder 2 (2,0,0), Sebastian Niedźwiedź 2 (1,1,0).

Betard Sparta Wrocław: Tai Woffinden 15 (2,3,3,2,2,3), Maksym Drabik 10 (3,2,2,1,2,0), Gleb Czugunow 5 (3,1,1,0), Maciej Janowski 4 (t,2,1,1,0), Vaclav Milik 4 (3,0,1,0,-), Max Fricke 1 (0,1,0,-,-), Patryk Wojdyło 0 (d,0,0).

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close