PIŁKA NOŻNA:

Inauguracja IV ligi coraz bliżej. Falubaz jedzie do beniaminka

11 sierpnia startuje runda jesienna w lubuskiej IV lidze. Wszystkie oczy zwrócone są na Falubaz Gran-Bud Zielona Góra spadkowicza z III ligi, który chce na ten szczebel powrócić.

Zielonogórzanie w okresie przygotowawczym rozegrali w sumie pięć sparingów. Najpierw Warta Gorzów rozgromiła ekipę Andrzeja Sawickiego 4:0, następnie to zielonogórzanie 5:1 wygrali z Odrą Nietków. W kolejnym meczu kontrolnym lepsza od Falubazu była Tęcza Krosno Odrzańskie, która triumfowała 2:1. Ostatnie dwa sparingi to solidne strzelanie. Najpierw wygrana z rywalem z tej samej klasy rozgrywek Lubuszaninem Drezdenko 8:1, a na koniec 7:0 z A-klasowym GKS-em Siedlisko. Okres przygotowawczy podsumowuje trener zielonogórzan.

Ten okres przygotowawczy przebiegł bez komplikacji. Może poza pogodą, która krzyżuje trochę zmiany w ostatnim tygodniu. Może trzeba będzie trochę zmian w treningu porobić, bo to jest piekło. A tak, co sobie założyliśmy, to wykonaliśmy. Mamy ostatni mikrocykl i czekamy.Andrzej Sawicki, trener Falubazu Zielona Góra

Pierwszym rywalem Falubazu będzie beniaminek IV ligi Carina Gubin, którą prowadzi doskonale znany w Zielonej Górze Jarosław Miś. To właśnie na miejsce tego szkoleniowca przyszedł zimą do Winnego Grodu Sawicki.

Mecze z beniaminkami nigdy do najłatwiejszych nie należą. Zawsze jest euforia, entuzjazm po awansie. Na pewno będzie wysoki poziom pod względem wolicjonalnym. Zdaję sobie z tego sprawę. To będzie trudny rywal. Jak chce się osiągać zamierzone cele, to trzeba podejść świadomym własnych umiejętności, relatywnie na chłodno. Trzeba pojechać, pokazać dobrą piłkę i przywieźć dobry wynik.Andrzej Sawicki, trener Falubazu Zielona Góra

Początek sobotniego meczu w Gubinie o 17:00.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close