ŻUŻEL:

Falubaz uratowany!

Wybawcami zielonogórskiego żużla okazały się trzy firmy, które dokapitalizowały spółkę w kwocie blisko dwóch milionów złotych. Tym samym klub może bez obaw ubiegać się o licencję na starty w PGE Ekstralidze 2016. Poniżej oświadczenie ZKŻ SSA.

 

W związku z pojawiającymi się doniesieniami prasowymi na temat zaangażowania Stelmet S.A. w pomoc Zielonogórskiemu Klubowi Żużlowemu SSA, informujemy, że Stanisław Bieńkowski wraz z Panem Zdzisławem Tymczyszynem oraz Robertem Dowhanem zdecydowali się na wprowadzenie nowej energii do Klubu, który jest wizytówką Zielonej Góry i całego regionu.

Celem, który determinuje podjęte działania  jest rozpoczęcie nowego rozdziału w życiu Falubazu Zielona Góra, poprzez utworzenie na nowo struktur ZKŻ SSA  i takie ukształtowanie organizacji wewnętrznej, aby umożliwić Klubowi walkę o najwyższe cele sportowe.

W  dniu 25.11.2015 firmy: Stelmet S.A, Dowhan Sp. z .o.o. oraz INTRA S.A. podjęły decyzję o równomiernym dokapitalizowaniu spółki w łącznej kwocie 1 950 000 PLN.

Środki finansowe umożliwią przyszłym władzom nie tylko uzyskanie licencji na kolejne sezony Ekstraligi, ale także budowę składu, który pod wodzą nowego trenera, ma walczyć w rozgrywkach o Drużynowe Mistrzostwo Polski.

Zapewniamy, że przyszły Zarząd, zagwarantuje stabilizację i równowagę w Klubie, co przeniesie się na sportowe sukcesy drużyny Falubazu Zielona Góra.

Zarząd ZKŻ SSA pragnie ww. firmom złożyć najserdeczniejsze podziękowania za uratowanie sportu żużlowego w naszym mieście. Jednocześnie składamy równie serdeczne podziękowania Panu Prezydentowi Januszowi Kubickiemu i Radzie Miasta Zielona Góra za przychylność podczas sesji w dniu 24.11.2015r.

Z poważaniem

Członek Zarządu ZKŻ SSA

Andrzej Napieraj

Autor: MK

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close