PIŁKA NOŻNA:

Zorza spadła, ale się nie poddaje i ma ambitne plany

Stawianie na młodzież i wychowywanie lokalnych patriotów, którzy będą chcieli „umierać” za Zorzę Ochla – tak plan przyświeca spadkowiczowi z zielonogórskiej klasy okręgowej.

Podopieczni Michała Grzelczyka wyprzedzili tylko dwa zespoły – wycofaną z rozgrywek w trakcie sezonu Koronę Wschowa i Stal Jasień. Tym samym przygoda z okręgówką w Ochli trwała dwa sezony. Rozgrywki podsumowuje szkoleniowiec Zorzy, którzy pozostaje z drużyną na następny sezon w A-klasie.

To zespół złożony z amatorów, fanatyków futbolu. Ci ludzie poświęcają swój czas wolny, bez zarabiania pieniędzy. Łączą pracę z grą. Gdy spotykamy się z zespołami, które mają zawodników młodszych, trenujących trzy razy w tygodniu, w przeciwieństwie do nas, trenujących dwa razy, to gdzieś dla nas miejsca brakło w tym towarzystwie. Graliśmy ładnie, ale nie strzelaliśmy bramek i niestety punkty uciekały.Michał Grzelczyk, trener Zorzy Ochla

Plany drużyny są ambitne. Powołana została akademia szkoląca młodzież. W przyszłości takie działania mają wydać owoce.

Założyliśmy grupy młodzieżowe i to jest ogromny sukces tego sezonu. Ci zawodnicy będą rośli, będą lokalnymi patriotami. Przedstawiłem swój plan zarządowi, jak ja to widzę, jak ja chcę to budować. 16 zawodników chce pozostać w tej drużynie. Zobaczymy, jak wypadnie A-klasa. Jeżeli będziemy porywać się na awans, to zrobimy to bardzo ostrożnie.Michał Grzelczyk, trener Zorzy Ochla

Więcej o całym sezonie, jak i o planach na przyszłość w całej rozmowie z trenerem Michałem Grzelczykiem, która do wysłuchania poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close