KOSZYKÓWKA:

“Sokół” przed hitem ze “Stalówką”: chcemy wygrać i to porządnie!

Kadrowicze szybko wracają do ligowej rzeczywistości. Dziś Stelmet Enea BC Zielona Góra w hicie 20. kolejki Energa Basket Ligi zagra z Arged BM Slam Stalą Ostrów Wielkopolski.

Jeszcze w poniedziałek Adam Hrycaniuk, Łukasz Koszarek i Michał Sokołowski grali przeciwko Holandii w ostatnim meczu kwalifikacyjnym do mistrzostw świata. Polacy po 52 latach pojadą na turniej, który w tym roku odbędzie się w Chinach. Wszystko skończyło się pomyślnie, choć całe kwalifikacje nie były usłane różami. Michał Sokołowski, trenera reprezentacji Mike’a Taylora nazwał… dobrym hazardzistą.

Bo nie było nic pewnego, w ogóle mała szansa była, żebyśmy z grupy wyszli. Może w tej pierwszej grupie wyjście nie było problemem, ale kłopoty zaczęły się po porażce z Węgrami. W drugiej grupie wpadliśmy na Włochy i Chorwację. To nie są łatwe mecze, szczególnie, gdy przyjeżdżają ludzie z NBA, z Euroligi, czyli z najwyższego światowego poziomu. Musieliśmy gdzieś wygrać, udało się u siebie z Chorwacją i to pociągnęliśmy już do końca.Michał Sokołowski, Stelmet Enea BC Zielona Góra

Dziś już jednak biało-czerwoni znów będą biało-zielonymi i będą myśleć, jak pokonać ostrowian, z którymi w tym sezonie dwukrotnie przegrywali. Raz w lidze i raz w ćwierćfinale Pucharu Polski.

Szczególnie ostatni mecz pucharowy pamiętamy. Nie chcę zrzucać winy na podróże, ale wykonaliśmy wtedy masakryczną pracę i nasze organizmy to odczuły. Teraz będziemy może bardziej wypoczęci, nasi koledzy z drużyny też mieli sporo pracy, żeby przygotować się do meczu. Na pewno wyjdziemy zmotywowani, będziemy chcieli wygrać ten mecz i to tak porządnie!Michał Sokołowski, Stelmet Enea BC Zielona Góra

Początek dzisiejszego meczu w hali CRS o 20:45. Stelmet jako jedyny w stawce Energa Basket Ligi jest niepokonany przed własną publicznością.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close