KOSZYKÓWKA:

Polpharma pokonana, teraz myślami już przy Nanterre!

To nie był spacerek, ale zwycięstwo pozostało w Zielonej Górze. W sobotni wieczór, w hali CRS Stelmet Enea BC pokonał Polpharmę Starogard Gdański 98:91. Teraz myśli zielonogórzan krążą już wokół wtorkowego starcia w Lidze Mistrzów.

A być może krążyły już w trakcie meczu z Polpharmą, bo biało-zieloni do końca musieli pilnować, żeby w ostatnich sekundach meczu nie wypuścić triumfu z rąk. To z pewnością nie była taka dyspozycja, jaką mistrzowie Polski prezentowali w ostatnich trzech spotkaniach w europejskich pucharach.

Na pewno teraz kluczowe mecze są w Europie, ale polskiej ligi też musimy pilnować, bo chcemy w niej wygrać. Rywale szykują się na nas, wychodzą, walczą, chcą się pokazać. My z kolei musimy udowodnić, że nawet z troszeczkę mniejszą koncentracją możemy wygrywać. Teraz dla nas kluczowy mecz z Nanterre. Na pewno koncentracja będzie większa niż w meczu z Polpharmą, ale wielkie zespoły wygrywają też takie mecze. Tego musimy się nauczyć.Andrej Urlep, trener Stelmetu Enei BC Zielona Góra

W zespole zielonogórzan zadebiutował dziś Hiszpan Alex Hernandez. Nowy rozgrywający zagrał 11 min. 40 sek. W tym czasie rzucił 6 punktów, miał 4 asysty i 1 zbiórkę.

Musi się zgrać z zespołem. Na pewno popełnił kilka błędów, których nie powinien popełnić, ale nie wynikało to z tremy, czy jakiejś niechęci tylko z tego, że musi się zgrać z zespołem. Na pewno może grać lepiej, choć nie było źle. Wykonał dobrą robotę.Andrej Urlep, trener Stelmetu Enei BC Zielona Góra

I proces adaptacji na rozegranie musiał się odbyć w trybie przyspieszonym, bowiem z zapaleniem oskrzeli zmaga się James Florence, którego zabrakło w trakcie spotkania z Polpharmą. Nie wiadomo też, czy Amerykanin wystąpi we wtorek. Tego dnia mecz z Nanterre o 18:30 w hali CRS. Zielonogórzanie muszą wygrać, by liczyć się w walce o wyjście do fazy play-off Ligi Mistrzów.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close