KOSZYKÓWKA:

Czwarta porażka rezerw Stelmetu

– Brak pewności siebie i brak “kilerstwa” w końcówce – tak mówi o przyczynach porażki Artur Cielma, szkoleniowiec Intermarche II. Zielonogórzanie przegrali po raz czwarty w tym sezonie, a drugi u siebie z BC Obrą Kościan 77:84.

Otwarcie tego meczu należało do gości, którzy po 10 minutach prowadzili 30:18, ale w drugiej kwarcie zielonogórzanie zaczęli niwelować straty. Gdy jednak dochodzili rywala, ten miał w swoich szeregach skutecznych liderów, którzy nie zawodzili i trafiali ważne rzuty. Mowa o Normanie Zuberze, Patryku Stankowskim i Pawle Ciążkowskim, którzy łącznie zdobyli 58 punktów. Do przerwy Obra prowadziła ośmioma punktami. Po zmianie stron zielonogórzanie, grający bez Kacpra Mąkowskiego, dalej cierpliwie gonili. Pierwsze prowadzenie dał gospodarzom dopiero w czwartej kwarcie Kacper Traczyk, trafiając za 3 pkt. Przez kilka minut prowadzenie przechodziło z rąk do rąk, ale w końcówce znów wyszło doświadczenie przyjezdnych. Jedno, drugie pudło, potem strata i goście odjechali bezpowrotnie. Najwięcej punktów dla zielonogórzan zdobył w sobotę Adam Bednarczyk 18.

Artur Cielma, trener Intermarche II Zielona Góra: – Mecz jest do wygrania, ale zdecydowanie zabrakło pewności siebie zawodników w końcówce i widocznie nie jesteśmy gotowi, by wygrać. Myśmy znali charakterystykę rywali, ale w pierwszej kwarcie nie zrealizowaliśmy nic. Szybki atak, to ich mocna strona. Oni wyszli się bić, a my zostaliśmy w szatni. Dopiero, jak zaczęliśmy się bić, to wróciliśmy do meczu, dzięki obronie. Ewidentnie było to do wygrania, nawet w składzie bez Kacpra. Chwalić trzeba za walkę, za powrót, ale wiadomo, że żal.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close