AZS:

Zwycięstwo wyszarpane w końcówce

Persa MOSIR AZS UZ pokonała u siebie wyżej notowany Helios Białystok 2:1. Zielonogórzanie po tym pojedynku nie tylko wyprzedzają rywali w tabeli, ale również zajmują pozycję wicelidera. 

Pierwsza połowa była serią niewykorzystanych szans akademików, którzy po 20. minutach spokojnie mogli prowadzić kilkoma bramkami. Pierwszego gola dla Persy zdobył w 11. minucie Kacper Konopacki, wyrównał niespełna 120 sekund później Piotr Skiepko.

W drugiej połowie akademicy mieli już znaczniej mniej szans bramkowych. Zwycięstwo udało się dosłownie wyszarpać w ostatnich minutach spotkania. Autorem trafienia, po asyście Kamila Kruszyńskiego był Łukasz Hanc, który chwilę wcześniej zameldował się na parkiecie. Goście co prawda skorzystali z ryzykowanego manewru wystawiając bramkarza Kamila Ulamana do przodu, ale po 40 minutach to Persa cieszyła się z ważnego zwycięstwa, bowiem akademicy zajmą po tym meczu 2. miejsce w tabeli.

Rywal zajmuje to miejsce nieprzypadkowo w tabeli. Zagrali zupełnie inaczej niż w Białymstoku. Tam wyszli wysoko, bez respektu, a dzisiaj wiedzieli, co my gramy i cofnęli się. Do tego nasza nieskuteczność, bo trzeba powiedzieć, że mieliśmy w pierwszej połowie sporo sytuacji. Ja sam miałem trzy, a wykorzystałem jedną. Cieszą trzy punkty na koniec i przesuwamy się na pozycję wicelidera.Kacper Konopacki, zawodnik Persy MOSIR AZS UZ

Więcej o meczu w poniedziałkowym programie “Szatnia akademików” na antenie Akademickiego Radio Index o godzinie 13:00.

Persa MOSIR AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego – Helios Białystok 2:1 (1:1)

11′ Kacper Konopacki 1:0

13′ Piotr Skiepko 1:1

38′ Łukasz Hanc 2:1

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close