AZS:

Krzysztof Dobek Zieloną Górę zamienia na Żagań! Trenerska zmiana w AZS-ie

To już pewne! Krzysztof Dobek żegna się z posadą trenera drugoligowych siatkarzy AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego. Nowym pracodawcą szkoleniowca będzie WKS Sobieski Arena Żagań.

Dobek funkcję trenera w Zielonej Górze objął latem ubiegłego roku. Celem było utrzymanie w drugiej lidze, co ostatecznie się udało, a w kolejnych latach zespół miał być wzmacniany. Nie było jednak takich możliwości i między innymi to zadecydowało o takiej decyzji Krzysztofa Dobka.

Zbudowałem zespół młody i perspektywiczny. Weszliśmy do pierwszej “czwórki” i naturalnie wzrosły oczekiwania finansowe zawodników. Problemem jest zatrzymanie trzonu zespołu. Była potrzeba stworzenia drużyny od nowa. Ja na to patrzyłem inaczej. Chciałem większej stabilizacji, by wzmacniać skład. Tutaj nie ma możliwości finansowych, by ściągać lepszych graczy i grać o większe cele.Krzysztof Dobek, były trener AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego

Od marca do trenera zgłaszały się różne zespoły, ale najbardziej konkretną ofertę złożył drugoligowy WKS Sobieski Arena Żagań. Zespół z południa województwa lubuskiego w grupie czwartej uplasował się tuż za podium, a w trakcie trwania sezonu ławkę trenerską opuścił Artur Chaberski, po czym zastąpił go Mariusz Wiktorowicz, który na początku maja przeniósł się do Orła Międzyrzecz. Teraz jego miejsce w Żaganiu zajmie Krzysztof Dobek.

Najpoważniejszym kandydatem był WKS Sobieski Arena Żagań. Jeszcze do wtorku rozmawiałem z zarządem AZS-u. Jako trener chcę cały czas piąć się do góry. W nowym zespole stworzę mieszankę rutyny z młodością.Krzysztof Dobek, były trener AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego

Wkrótce powinniśmy poznać następcę Dobka, a także dowiedzieć się, jakie zmiany nastąpią wśród zawodników. Więcej w całej rozmowie z byłym trenerem AZS-u, która poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close