AUDYCJE 96 FM:

Bistecca alla fiorentina, czyli florencki stek w Toskanii![ Index smaków]

Raz w miesiącu Index smaków wyrusza w kulinarną podróż. Tym razem Janusz Klimenko zabrał nas do krainy jak z baśni – Toskanii. W tym odcinku koncentrujemy się nie na intensywności jej kolorów i pięknych krajobrazach, ale soczystości steków po florencku. Mniam!

 

Bistecca alla Fiorentina – to nie pyszny kawałek mięsa, ale ogromny jego kawał. Ile waży? Jaka jest w ogóle historia steków z Toskanii?

Janusz Klimenko

Pod słońcem Toskanii można znaleźć również oliwę z oliwek i niepowtarzalne lody. Jeśli zaostrzył wam się apetyt, zapraszamy do wysłuchania trzeciego odcinka audycji Index smaków w całości:

Index smaków, 23.03.2018 r., odcinek 3

Kolejny odcinek już w najbliższy piątek o 13.30 na 96 fm. Będzie świątecznie i jajecznie.

Przypominamy, że w każdym odcinku do wygrania atrakcyjne nagrody ufundowane przez sklep Przyjaciele Jedzenia.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close