ZIELONA GÓRA:

Jesienne wariacje golonkowe

– W tym roku postanowiliśmy nazwać te dni "Jesienne wariacje golonkowe", jako że obejmuje to też nasze święto narodowe i jest to święto wesołe, więc my też tak troszeczkę zwariowane nazwy wymyśliliśmy w tym roku. – mówiła Grażyna Sroczyńska, dyrektor hotelu Polan.
 
Golonka jest daniem bardzo popularnym w naszym kraju. Niestety najczęściej gotujemy ją i podajemy z dodatkiem smażonej kapusty. Jak się okazuje ten rodzaj mięsa wieprzowego może występować w wielu różnych formach. – Mamy Jesienny Smaczek, czyli golonka nadziewana grzybami, albo Hot Golonka z żeberkiem, czyli czosnek górą, Tradycji Smak czyli golonka po góralsku z kapustą i zapiekaną śmietaną, Jadą warzywa kolorowe czyli golonka po cygańsku. Mamy także golonkę w wersji light dla dbających o linię. – dodaje Sroczyńska.
 
Impreza potrwa do 22 listopada, a amatorzy golonki, jak i osoby rządne nowych wrażeń kulinarnych, mogą je spełnić za jedyne 39 złotych.
 
Fot. interia.pl

Autor: Mateusz Kasperczyk, Filip Leśniak

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00