ZIELONA GÓRA:

Anna Miadzielec i Jacek Tarczyło kończą karierę! Wielka impreza w Zielonej Górze

W dniach 23-24 czerwca halę CRS opanują tancerze! Zielona Góra będzie gospodarzem Pucharu Świata i Mistrzostw Europy w rock and rollu akrobatycznym.

To będzie wyjątkowa impreza dla Anny Miadzielec i Jacka Tarczyło. Zielonogórscy tancerze występem w Pucharze Świata przed swoją publicznością zakończą swoją przygodę z rock and rollem akrobatycznym.

Przyszedł dzień, gdy powiedzieliśmy sobie: no dobra, chyba trzeba skończyć, ale Zielona Góra dostała organizację tej imprezy, więc powiedzieliśmy sobie, że gdzie jak gdzie, ale jak kończyć karierę, to w swoim mieście, na swojej Sali. Pracujemy ciężko i szykujemy się do zawodów.Jacek Tarczyło

Sama impreza już w liczbach wygląda imponująco. Do Zielonej Góry przybędą tancerze z ponad 30 krajów świata.

Po raz pierwszy w światowej federacji rock and rolla będą rozgrywane zawody we wszystkich kategoriach naszej federacji. Dostąpiliśmy tego zaszczytu, bo Ania z Jackiem osiągali takie sukcesy. W 2012 i 2014 organizowaliśmy już zawody w hali CRS. Były to świetne imprezy i federacja postanowiła kolejny raz powierzyć nam organizację. Przyjedzie do nas ok. 2 tys. zawodników plus także osoby wspierające. To będzie bardzo duża impreza.Bartłomiej Kobylański, prezes i trener Mega Dance Zielona Góra

Przygotowania organizacyjne już trwają, podobnie jak treningi Ani i Jacka do ostatniego startu w karierze.

Choreografia i muzyka została przygotowana miesiąc temu. Mamy dwa układy – nie akrobatyczny i układ z elementami akrobatyki. Trenujemy teraz te elementy. Jeśli chodzi o układ akrobatyczny, to musimy tak zrealizować cykl treningowy, że na samą imprezę był najwyższy poziom. Jesteśmy na dobrej drodze.Bartłomiej Kobylański, prezes i trener Mega Dance Zielona Góra

Więcej w całej rozmowie z Bartłomiejem Kobylańskim i Jackiem Tarczyło, która do wysłuchania poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close