UCZELNIA:

Drugi nabór na uczelni. Sprawdź, na jakie kierunki! [REKRUTACJA 2017]

Rekrutacja na Uniwersytet Zielonogórski wciąż trwa. Niezdecydowani, jaką uczelnię wybrać i ci, którzy nie złożyli dokumentów wcześniej, mogą zrobić to w drugim naborze.

Miejsca zwolniły się bądź nadal czekają głównie na studiach dziennych pierwszego stopnia i jednolitych studiach magisterskich. Najwięcej, bo 224 – na kierunku pedagogika. Niewypełnione limity pozostały także na elektrotechnice (74 miejsca), biznesie elektronicznym (72 miejsca) i inżynierii bezpieczeństwa (59 miejsc).

Na wyczerpaniu są za to miejsca na fizyce, matematyce, filologii angielskiej i dziennikarstwie. Tutaj do zamknięcia naboru wystarczy kilku przyjętych kandydatów.

O przebiegu naboru mówi rzecznik Uniwersytetu Zielonogórskiego, Ewa Sapeńko:

W tej chwili trwa cały czas rejestracja elektroniczna dla tych kandydatów, którzy nie dostali się na jakiś kierunek na innej uczelni czy na naszej. Rejestracja trwa do 16 września. Ta druga rekrutacja jest identyczna jak pierwsza. Przede wszystkim należy się zarejestrować elektronicznie i dopiero później złożyć dokumenty. Będą przyjmowane od 21 września.Ewa Sapeńko

Osoby, które otrzymały nowe świadectwa dojrzałości, mogą przesłać skan dokumentu lub jego aneksu na adres rekrutacja@uz.zgora.pl. Zmiany będą wprowadzone w systemie i zaktualizowane na liście osób zakwalifikowanych do przyjęcia. Uczelnia opublikuje nową listę 4 września.

Ci, którzy chcą osobiście złożyć dokumenty, muszą to dobrze zaplanować. Biuro Rekrutacji będzie nieczynne od 14 do 18 sierpnia. Prawdopodobnie nie zorganizuje też sobotniego dyżuru. W pozostałe dni można przyjść do siedziby biura przy al. Wojska Polskiego 69 (pokój 101R).

Więcej informacji – na stronie rekrutacja.uz.zgora.pl.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close