ROZMOWA NA 96 FM:

Trener z Leszna. Kawicki: Adam ma dobre notowania u kibiców w Zielonej Górze

Adam Skórnicki poprowadzi w przyszłym sezonie drużynę ekantor.pl Falubazu Zielona Góra w meczach PGE Ekstraligi. Wcześniej popularny „Skóra” miał być twarzą projektu leszczyńsko-rawickiego i w barwach Kolejarza funkcjonować jako jeżdżący trener.

Kamil Kawicki, członek zarządu klubu przybliżył w Rozmowie na 96 FM kulisy negocjacji z Indywidualnym Mistrzem Polski z 2008 r. Skórnicki miał dylemat.

Czy być jeżdżącym trenerem w Rawiczu w II lidze, jeszcze nie daj Boże, coś się na torze wydarzy, bo wiadomo sport jest urazowy, a poziom zawodników w tej lidze różny. Czy związać się umową z poważnym, z ambicjami, uznanym klubem z ambicjami, jakim jest ekantor.pl Falubaz Zielona Góra i budować swoją markę jako menadżera ekstraligowego zespołu i wejść w grupę młodych, ambitnych szkoleniowców typu Baron, Dobrucki i zbudować swoją markę na lata. Adam mówi: tak, masz rację, ale ja stawiam pierwszy warunek: umowa minimum na 2 lata.Kamil Kawicki, członek zarządu ZKŻ SSA

Kontrakt został zawarty właśnie na taki okres czasu. W międzyczasie klub sondował również wśród kibiców zakontraktowanie Skórnickiego jako trenera, który wywodzi się z Leszna. Wychowanek „Byków” ma jednak w Zielonej Górze dobre notowania u fanów żółto-biało-zielonych

Robiliśmy rozeznanie wśród różnych grup kibicowskich. Każdy skądś się wywodzi i z kimś kiedyś w przeszłości był związany. Według tej naszej sondy społecznościowej Adam Skórnicki ma dobre albo bardzo dobre notowania u kibiców. Jest odbierany ciepło, pozytywnie, z uśmiechem na twarzy.Kamil Kawicki, członek zarządu ZKŻ SSA

Więcej o sztabie szkoleniowym oraz kadrze zespołu, który będzie ścigał się w sezonie 2018 w całej Rozmowie na 96 FM, która jest do wysłuchania poniżej.

Rozmowa na 96 FM 04-12

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close