ROZMOWA NA 96 FM:

Jak ożywić starówkę? Co gnębi restauratorów? Kasza proponuje spotkanie

– Chcę poznać oczekiwania, uwagi, problemy, których być może sam nie zauważyłem – mówi Rafał Kasza, radny Zielonej Razem. W kolejny poniedziałek odbędzie się spotkanie z przedsiębiorcami działającymi w branży gastronomicznej na deptaku.

Jego inicjatorem jest nowy radny Rafał Kasza. Na co dzień sam prowadzi na starówce biznes gastronomiczny. Pierwsze reakcje przedsiębiorców, jak mówi radny, na wieść o takim spotkaniu były pozytywne.

Bardzo entuzjastycznie podeszli to tego, że ktoś chce takiego zrobić. Ja będę do tego dążył, żeby było po prostu lepiej. Na dobry początek organizuję spotkanie, w którym chcę poznać uwagi, oczekiwania, problemy, których być może sam nie zauważyłem, a istnieją. Ja też działam na starówce, więc podejrzewam, że problemy będą się pokrywać.Rafał Kasza, radny Zielonej Razem

Kasza zastanawia się także nad tym, czy jest możliwość skrócenia drogi formalnej do otwarcia ogródków na terenie deptaka. Te latem cieszą się zwykle dużym zainteresowaniem zielonogórzan i przyjezdnych. Ożywiać deptak można na różne sposoby i organizując różne imprezy. Kasza proponuje bieg z przeszkodami, czyli dyscyplinę, którą sam się zajmuje.

Eliminator OCR, to jest takie show. Dziesięć przeszkód, rozstawionych od pomnika Bachusa do ratusza. To będą wymagające i widowiskowe przeszkody, na których będzie startować po dziesięciu zawodników. Na każdym kółku będzie odpadał ostatni, aż zostanie najlepszy. W niedzielę zaś odbędą się zawody dla dzieciaków.Rafał Kasza, radny Zielonej Razem

Impreza planowana jest pod koniec lipca. Spotkanie z restauratorami ze starówki odbędzie się natomiast w kolejny poniedziałek.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close