HOTZIELONA GÓRA:ŻUŻEL:

Stelmet Falubaz dziś przedstawia nowych zawodników! Na pierwszy ogień junior

Żużlowe okienko transferowe otwarte jest od 1 listopada. Oficjalnie od poniedziałku można zawierać umowy z nowymi żużlowcami. Stelmet Falubaz Zielona Góra karty odsłania w piątek, 5 listopada.

Dziś zielonogórzanie przedstawią wszystkich zawodników, którzy będą zdobywać punkty na zapleczu PGE Ekstraligi w sezonie 2022. Klub odsłanianie kart rozpoczął w południe od juniora Dawida Rempały.

Wychowanek drużyny z Tarnowa związał się dwuletnim kontraktem.

Żużlowiec z rocznika 2002 po raz pierwszy w karierze zmienia klubowe barwy. Od 2018 zdobywał on bowiem punkty dla Unii Tarnów i z roku na rok notował coraz lepsze wyniki.

Od pierwszych rozmów fajnie mi się układa współpraca z zarządem. Podobało mi się, że Zielona Góra tak chce mi pomóc. Wiem, że mam tu szansę na rozwój i dlatego wybrałem Zieloną Górę. Chcemy awansować do Ekstraligi. Pierwsza liga jest strasznie mocna, to nie to co dawniej. Pewnie będzie teraz najsilniejsza od lat dzięki nowym zawodnikom, którzy mają ekstraligowe doświadczenie.Dawid Rempała
Rozmowy z Dawidem i jego tatą Tomaszem nie trwały długo. To konkretni ludzie, którzy wiedzą, czego chcą i co mogą zaoferować drugiej stronie. Cieszę się, że zawodnik z tak dużym żużlowym nazwiskiem dołącza do naszego zespołu. Dawida witam w drużynie i życzę mu jak najlepszych występów w zielonogórskich barwach.Wojciech Domagała, prezes ZKŻ SSA
Dawid z pewnością ma duży potencjał. Obserwowaliśmy występy tego zawodnika w sezonie 2021 i wielokrotnie prezentował się z bardzo dobrej strony. Nieźle wypadł też podczas Memoriału Rycerzy Speedwaya, który odbył się we wrześniu w Zielonej Górze. Dawid wzmacnia przede wszystkim naszą formację juniorską. Jego pierwszoligowe doświadczenie z poprzednich lat może okazać się dla nas bardzo ważne.Piotr Żyto, trener Stelmetu Falubazu

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00
X

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: