PIŁKA NOŻNA:

Piłkarski Falubaz po rundzie jesiennej: jest dobrze

41, 13, 2, 0, 59, 13 – to nie zwycięskie liczby w loterii, a piłkarska jesień Falubazu Gran-Budu. Zielonogórzanie nie przegrali w rozgrywkach lubuskiej IV ligi i z 7 punktami przewagi nad drugą Tęczą Krosno Odrzańskie kroczą do III ligi.

Podopieczni Andrzeja Sawickiego na IV-ligowych boiskach zdobyli 41 punktów, wygrywając 13 spotkań i 2 remisując. Zdobyli też najwięcej goli i najmniej stracili. Rundę ocenił w Radiu Index szkoleniowiec Falubazu.

Jest dobrze, na chwilę obecną jest dobrze. Dwa remisy z wyjazdów, cztery punkty tylko stracone. U siebie jesteśmy niepokonani, więc jest ok. Wiosna jest priorytetem, żeby zrealizować ten cel w postaci awansu. Musimy z szacunkiem grać w tej IV lidze, ale już też rozmawiamy, co zrobić, żeby w po awansie w tej III lidze zaistnieć, a nie tylko grać w niej utrzymanie.Andrzej Sawicki, trener Falubazu Gran-Budu Zielona Góra

Do 7 grudnia zespół przechodzi okres roztrenowania. W okresie przygotowawczym do rundy wiosennej zespół rozegra aż 11 spotkań kontrolnych.

To jest mała liga zimowa. Zrobiłem to z premedytacją, bo mamy dużo młodych zawodników, którzy mało grali w lidze. Wiadomo, my musimy wygrywać, a nie wszystkich stać, żeby ten wózek ciągnąć w ciężkich momentach. Chcę tym młodych zawodników ogrywać i liczę, że oni będą wywierać presję na podstawowych graczy. Będziemy też doskonalić nasze ustawienie, ale również będziemy szukać innych wariantów. To jest długi okres, 10 tygodni, mamy czas, żeby popracować i zrobić krok naprzód.Andrzej Sawicki, trener Falubazu Gran-Budu Zielona Góra

Co trzeba zrobić po ewentualnym awansie i czy zespół będzie wymagał wielu zmian? Jaki był najlepszy i najsłabszy mecz w jesienią, a także o różnicy między IV, a III ligą – o tym w całej rozmowie poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close