AZS:

Szatnia Akademików: garnitur ze studniówki pasuje jak ulał!

8 osób łącznie przez 107 dni zgubiło 97 kg – tak w liczbach wyglądał projekt Aktywnie Zmieniaj Siebie, którego współorganizatorem był AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego.

I choć zmian nie można przeliczać wyłącznie na zgubione kilogramy, to jednak liczby najbardziej obrazują trzymiesięczną pracę uczestników programu. Brali w nim udział mieszkańcy Konina i Zielonej Góry. Wśród tych drugich był Krzysztof Joks, student psychologii na naszej uczelni oraz przedstawiciel Parlamentu Studenckiego UZ. Jak sam mówi, to właśnie teraz nadchodzi najcięższy okres, gdy trzeba samemu się pilnować, a posiłków nie będzie dostarczać firma cateringowa, tylko o regularne jedzenie trzeba będzie się zatroszczyć samemu. Pierwszy test w Święta Wielkanocne zdał. Kolejnym będzie majówka i… grillowe pokusy. Uczestnik programu pochwalił się, że po latach wszedł w garnitur ze studniówki.

Projekt podsumował w audycji Marek Lemański, dyrektor biura klubu AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego. Do projektu przystąpiło w sumie osiem osób, na co dzień związanych ze środowiskiem akademickim:

  • Ewa Sapeńko – rzecznik prasowy Uniwersytetu Zielonogórskiego,
  • Katarzyna Pawela – właścicielka firmy z branży promo, współpracującej ze studentami w Koninie, absolwentka PWSZ w Koninie
  • Klaudia Cedzidło – studentka prawa na Uniwersytecie Zielonogórskim,
  • Weronika Zagawa – studentka zarządzania i inżynierii produkcji na Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Koninie,
  • Marek Wieczorek – piłkarz ręczny KU AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego,
  • Robert Zawadziński – pracownik Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Koninie,
  • Krzysztof Joks – student psychologii, przedstawiciel Parlamentu Studenckiego Uniwersytetu Zielonogórskiego,
  • Dawid Siwek – piłkarz nożny, członek KU AZS PWSZ Konin, student WF na Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Koninie
Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close