KULTURA:

Przepisy studentki Kory :-) Część 2.

Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂
Jabłka w cieście

Składniki:

– szklanka mąki
– 1 jajko
– ¾ szklanki mleka
– jabłka
– cukier, cukier waniliowy, cukier puder
– olej

1. Jabłka obrać, pokroić w krążki i wydrylować.

 
2. Jajko, mąkę, mleko, łyżkę oleju  i cukry wymieszać na jednolitą masę, jeśli będzie za gęsta dodać mleka.
 
3.  Krążki z jabłek zamaczać w cieście i smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
 
4. Jak już będą zarumienione, zdjąć z ognia, posypać cukrem pudrem lub waniliowym – i wcinać.
 

Smacznego!

Autor: Kornelia Kornosz, Fot. Wojciech Waloch

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close