ZIELONA GÓRA:

Zielonogórzanie zdecydowali, jak powinno wyglądać wyremontowane schronisko

Zakończyły się konsultacje internetowe na to, jak powinno wyglądać wyremontowane schronisko przy ul. Szwajcarskiej.

Mieszkańcy mogli wybrać jeden z dwóch wariantów. Największe różnice dotyczyły części centralnej, czyli tzw. placu zabaw. Wariant B uzyskał ponad 1000 głosów. Zakłada też m.in. większą kociarnię i dodatkowy ogrodzony teren dla kotów. Teraz jest czas na wykonanie projektu budowlanego. Magistrat chciałby ogłosić przetarg na początku przyszłego roku. Według wstępnych szacunków koszt remontu ma wynieść 10 mln zł.

Dodajmy, że w piątek poznamy zwycięskie logo na łączone jubileusze miasta 800-lecie powstania Zielonej Górze i 700-lecie uzyskania praw miejskich.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00
X

Zgłoszenie błędu w tekście

Zaznaczony tekst zostanie wysłany do naszych redaktorów: