ZIELONA GÓRA:

Dziś mapy i foldery nie wystarczą. Miasto trzeba zareklamować!

W Zatoniu usłyszymy o niestandardowej promocji Zielonej Góry

Co Zielona Góra ma do zaoferowania przyjezdnym, poza Winobraniem i zabytkami w centrum miasta? Chociaż końcówka roku nie jest szczytem sezonu turystycznego, to właśnie w tym czasie dowiemy się, co jeszcze warto zwiedzić i znać.

Poszerzeniu wiedzy o potencjale okolic miasta posłuży konferencja w Zatoniu. Przygotowuje ją Polsko-Niemieckie Centrum Informacji i Promocji Turystycznej w Zielonej Górze. Uczestnicy chcą przede wszystkim mówić o tym, jak w nieszablonowy sposób promować atrakcje i miejsca wypoczynku.

Jednym z elementów, o którym chcemy mówić, prócz imprez i rowerów, jest turystyka kulinarna. Zacznijmy od tego, że każdy zjeść musi. To, co zjedzą turyści, zależy od nas – od restauratorów, od winnic chociażby, które też mają coraz więcej lokalnych produktów. Powstaje coraz więcej miejsc, gdzie rzeczywiście można kupić lokalne przysmaki.Hubert Małyszczyk, kierownik Polsko-Niemieckiego Centrum Informacji i Promocji Turystycznej w Zielonej Górze

Samo miejsce konferencji – świetlica w Zatoniu – również jest ciekawe z punktu widzenia turystyki.

Nieprzypadkowo ta konferencja będzie się odbywać w Zatoniu. „Świetlica w Zatoniu” może brzmi mniej poważnie, ale przecież jest to piękny obiekt, który został odremontowany. Obok rewitalizacja parku i pałacu. Zatonie to też ważny element dla nas, ponieważ tam zostały dociągnięte ścieżki rowerowe.Hubert Małyszczyk

Informacje o tym, co wartościowego można zobaczyć wokół Zielonej Góry, będą poparte wiedzą z zakresu marketingu. Przedstawiciel agencji reklamowej opowie o tym, jak można tworzyć markę miejscowości i materiały promocyjne.

Konferencja turystyczna „Innowacyjne podejście do promocji Zielonej Góry” odbędzie się 14 listopada o 10:00.

Hubert Małyszczyk

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close