ROZMOWA NA 96 FM:

Czy przedsiębiorcy na deptaku mogą ze sobą współpracować?

Więcej klientów w lokalach na deptaku, współpraca pomiędzy przedsiębiorcami, próba stworzenia wspólnego stowarzyszenia gastronomów działających na starówce – takie propozycje ma Jakub Tyliszczak, który inicjuje spotkanie dla przedstawicieli restauracji na deptaku.

Spotkanie odbędzie się w kolejną środę. Tyliszczak stwierdził w Rozmowie na 96 FM, że współpraca przedsiębiorców mogłaby przynieść wiele korzyści, zarówno im, jak i potencjalnym klientom.

Bardzo by mnie ucieszyło, gdyby przyszło sporo przedstawicieli gastronomii, żeby rozmawiać. Bardzo byłbym zadowolony, gdyby była chęć współpracy, kolejnego spotkania i rozmowy o konkretach. Menadżerowie mają mnóstwo pracy w swoich lokalach, ale warto poświęcić te dwie godziny, by poznać osoby pracujące obok nas i zastanowić się, jak wspólnie wykorzystać potencjał rynku.Jakub Tyliszczak

Jakub Tyliszczak powiedział, że warto byłoby zastanowić się nad powołaniem stowarzyszenia, które zrzeszałoby przedsiębiorców.

Fajną możliwością, którą przedstawię, jest zrzeszenie się przedsiębiorców w jakąś organizację, która będzie takim głosem lokali. Będzie miała prawo pozyskiwać środki zewnętrzne na organizację różnych imprez. Wtedy z kieszeni przedsiębiorców będą wychodziły grosze. Pieniądze będą pozyskiwanie z dotacji.Jakub Tyliszczak

Spotkanie odbędzie się w kolejną środę, 19 lutego. Więcej o nim w Rozmowie na 96 FM. Program na wZielonej.pl i na Facebooku.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

SKOMENTUJ ARTYKUŁ

Tagi
Zobacz więcej
Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: