HOTZIELONA GÓRA:

Rafał Kasza: Otwarcie gastronomii? Zastanawiamy się nad tym

Jak radzi sobie gastronomia w Zielonej Górze? Między innymi o tym rozmawialiśmy dziś z zielonogórskim gastronomem, radnym Zielonej Razem Rafałem Kaszą.

Branża wobec trwającej pandemii przeżywa trudne, by nie powiedzieć dramatyczne chwile. Co teraz? Czy zielonogórskie lokale – wzorem chociażby tych na Podhalu – będą otwarte?

 

Dużo jest zapytań, czy mamy się otwierać. Nikomu jednoznacznie nie odpowiem. Trudno mi odpowiedzieć, chociaż na hurra w Zielonej Górze nie przewiduje, by branża się otwierała.  

Branża wciąż zgodnie z obowiązującymi obostrzeniami musi być jednak zamknięta. Pojawiają się pytania, czy zielonogórscy gastronomowie mówią jednym głosem? Czy każdy jest kowalem własnego losu?

Chcę zorganizować takie spotkanie branży gastronomów i przedsiębiorców. Zastanawiam się, jak to zorganizować fizycznie. 

Program „Rozmowa na 96 FM” od poniedziałku do piątku o 9.30 i już teraz na portalu wzielonej.pl

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej
Back to top button
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: