ZIELONA GÓRA:

Zakiś ogórka u Jadźki

Tysiące ogórków, piramidy słoików i multum pomysłów, a przepis jeden? Jak to jest z tymi ogórkami, że każdy robi je niby tak samo, a smakują zupełnie inaczej? Odpowiedzi będziemy szukać u Jadźki, która zdradzi tajemne receptury i dodatki zielonogórzan.

Trwa sezon pakowania ogórków w słoiki, jak to zrobić? Najlepiej podejrzeć ogórkową sztukę w Galerii u Jadźki. Tam odbędzie się konkurs kiszenia ogórków. Organizatorzy dostarczą warzywa, przyprawy, słoiki i wszelkie potrzebne składniki. A co będą musieli zrobić zielonogórzanie? Przyjść , zaprezentować swoje umiejętności i zachwycić jurorów smakiem.

Konkurs odbędzie się w piątek 12 sierpnia na podwórku przy Galerii u Jadźki, o godzinie 19:00. Wyniki natomiast zostaną podane dopiero 26 sierpnia. Jednak to nie tylko impreza konkursowa, ale też wieczorek smakowo-taneczny. Goście zostaną poczęstowani chlebem ze smalcem i kiszonym ogórkiem oraz kawałkiem placka drożdżowego. Czas umili kapela Syrba, która będzie przygrywać po góralsku. W sobotę 13 sierpnia, aby rozluźnić się po trudnej konkurencji odbędzie się wieczór taneczny z salsą, kizambą i bachatą.

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00