czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Sport / Żużel / Rzeszowski thriller na korzyść Stelmetu Falubazu
fot. Tomasz Groński/falubaz.com
Stelmet Falubaz walczył do samego końca (fot. Tomasz Groński/falubaz.com)

Rzeszowski thriller na korzyść Stelmetu Falubazu

Najwięcej punktów w ekipie Stelmetu Falubazu zdobyli Jarosław Hampel i Piotr Protasiewicz. W drużynie gospodarzy brylowali Nicki Pedersen (14) i Grzegorz Walasek (10), którego szczęście opuściło jednak w ostatnim biegu.

Falubaz Zielona Góra – 47
1. Jarosław Hampel – 11 (1,3,1,3,3)
2. Jonas Davidsson – 1 (0,1,0,-)
3. Piotr Protasiewicz – 11 (3,3,2,2,1)
4. Krzysztof Jabłoński – 6+2 (1,0,1*,2,2*)
5. Andreas Jonsson – 11 (3,2,3,t,3)
6. Patryk Dudek – 7+3 (3,1*,0,2*,1*)
7. Alex Zgardziński – 0 (0,0)

Stal Rzeszów – 43
9. Nicki Pedersen – 14 (3,3,3,3,2)
10. Dawid Lampart – 2+1 (2*,0,0,-,-)
11. Jurica Pavlic – 6 (2,d,2,1,1)
12. Rafał Okoniewski – 3+1 (0,2,1*,0)
13. Grzegorz Walasek – 10 (2,2,3,3,0)
14. Marco Gaschka – 2+2 (1*,1*,0)
15. Łukasz Sówka – 6+2 (2,1*,2*,1,0)

Bieg po biegu:
1. Pedersen, Lampart, Hampel, Davidsson 5:1
2. Dudek, Sówka, Gaschka, Zgardziński 3:3 (8:4)
3. Protasiewicz, Pavlic, Jabłoński, Okoniewski 2:4 (10:8)
4. Jonsson, Walasek, Sówka, Zgardziński 3:3 (13:11)
5. Hampel, Okoniewski, Davidsson, Pavlic (d/start) 2:4 (15:15)
6. Protasiewicz, Walasek, Gaschka, Jabłoński 3:3 (18:18)
7. Pedersen, Jonsson, Dudek, Lampart 3:3 (21:21)
8. Walasek, Sówka, Hampel, Davidsson 5:1 (26:22)
9. Pedersen, Protasiewicz, Jabłoński, Lampart 3:3 (29:25)
10. Jonsson, Pavlic, Okoniewski, Zgardziński 3:3 (32:28)
11. Walasek, Protasiewicz, Sówka, Dudek 4:2 (36:30)
12. Hampel, Dudek, Pavlic, Gaschka 1:5 (37:35)
13. Pedersen, Jabłoński, Dudek, Okoniewski 3:3 (40:38)
14. Hampel, Jabłoński, Pavlic, Sówka 1:5 (41:43)
15. Jonsson, Pedersen, Protasiewicz, Walasek 2:4 (43:47)

 

Autor: Damian Łobacz

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close