czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Sport / Żużel / “PePe” i “Walas” w półfinałach Elitserien
fot.
(fot. )

“PePe” i “Walas” w półfinałach Elitserien

Ich Indianerna Kumla awansowała do grona czterech najlepszych zespołów jako "lucky-looser". "Indianie” przegrali wczoraj spotkanie z Elit Vetlandą 44:52. Protasiewicz zdobył dla swojego zespołu 12 punktów z trzema bonusami, zaś Walasek dorzucił 3 "oczka”.
 
Do dalszej fazy rozgrywek nie awansowało Vastervik z Nielsem Kristianem Iversenem w składzie oraz Dacarna Malilla z braćmi Lindgrenami i Grzegorzem Zengotą.
 
Iversen wywalczył wczoraj dla swojej drużyny 4 punkty z dwoma bonusami w wygranym meczu z Vargarną Norrkoping 52:44. Z kolei Fredrik Lindgren zdobył 8 punktów z dwoma bonusami dla Dacarny, jego młodszy brat Ludvig 3 z bonusem, zaś Grzegorz Zengota 5 w przegranym spotkaniu z Lejonen Gislaved 41:55.

 ch Indianerna KUMLA awansowała do grona czterech najlepszych zespołów jako lucky-looser. „Indianie” przegrali wczoraj spotkanie z Elit Vetlandą 44:52. Protasiewicz zdobył dla swojego zespołu 12 punktów z trzema bonusami, zaś Walasek dorzucił 3 „oczka”. Do dalszej fazy rozgrywek nie awansowało Vastervik z Nielsem Kristianem Iversenem w składzie oraz Dacarna Molilla z braćmi Lindgrenami i Grzegorzem Zengotą. Popularny „PUK” wywalczył wczoraj dla swojej drużyny 4 punkty z dwoma bonusami w wygranym meczu z Vargarną NORCZEPING 52:44. Z kolei Fredrik Lindgren zdobył 8 punktów z dwoma bonusami dla Dacarny, jego młodszy brat Ludvig 3 z bonusem, zaś Grzegorz Zengota 5 w przegranym spotkaniu z Lejonen Gislaved 41:55.

 

Autor: Jakub Lesiński

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close