czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Kultura / Pozostałe / Flanelowy wtorek
fot.
(fot. )

Flanelowy wtorek

Właściciel lokalu, Bruno Kieć otworzył przemówieniem i zaprosił na scenę kabaret „Tiruriru”. Trzeba było do nich przyjąć inna miarę niż do kabaretów zielonogórskich, którzy częściej i więcej występuję. „Tiruriru” mogło mieć więc tremę. I miało. Zaczęli topornie. Tematyka? Studia, klimakterium kobiety przed 30. czyli jej 25. urodziny. Najlepszy skecz? O liczonych przekleństwach i prawdziwym Polaku Mieszku. Zwłaszcza w tym drugim skeczu publiczność rżała z kipiącej dwuznaczności. Grupa kręci się wokół tematów studenckich i nie emigruje. Stad publika, w większości bardziej flanelowa niż posiadająca wąsy i kredyty na mieszkanie (jak np. w Kawonie) podziękowała za występ brawami.

Po nich swoje zabawki na scenę wnieśli Fachofcy. Prezentują bardziej absurdalny typ humoru i mają w sobie tyle energii, co student po wypiciu zgrzewki energetyków. Można napisać, że im więcej chaosu i wyślizgującego się z rąk skeczu tym lepiej. Mieli lepszy początek niż poprzednicy. Zabawa słowem, to ich sztandarowy znak. Chociaż skecz o worku jabłek gadających ze sprzedawca trącił nieco Łowcami.b. z najlepszych lat. Podobnie było w ostatnim występie, kiedy jeden z artystów, Szymon odgrywał rolę profesora wyjętego zupełnie z rzeczywistości.

Podsumowując, nowy cykl “Kabaretowy Stary Rynek 17″ nie zaczął się źle, chociaż ma za długą nazwę. A obie grupy z wtorku zaczęły trasę, tournee, objazdówkę po Zielonej Górze. 19 stycznia możecie spotkać ich w „Gębie”. Jeżeli macie w kieszeni 5 zł i macie ochotę na kabaretowe danie spoza kabaretów występujących tam na co dzień – kupcie bilet. Obie potrawy – grupy – są lekkostrawne i smaczne.

Autor: Kamil Kwaśniak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close