Home / Kultura / Muzyka / Helloween z piekła rodem
fot. archiwum
Helloween (fot. archiwum)

Helloween z piekła rodem

Niemcy postanowili wrócić do klasycznego stylu grania, z jakim kojarzeni byli pod koniec lat 80-tych za sprawą dwóch części "Keeper of the Seven Keys". Co prawda od tamtego czasu skład Helloween zmienił się diametralnie, ale jeden z głównych kompozytorów grupy Michael Weikath pozostał w jej szeregach. Pozostali członkowie również doskonale rozumieją czym jest ten zespół i dzielnie dotrzymują kroku liderowi. Kapela nie stroni jednak od eksperymentów, które także znajdziecie na ich nowym albumie. W dzisiejszej Metalizacji będziecie mogli posłuchać jego fragmentów. Wcześniej jednak możecie zapoznać się z recenzją całości autorstwa Metalizatora, którą udostępniamy poniżej.

[%]php%news%14687[%]

Oprócz tego czekają nas stałe punkty programu. Poznamy najświeższe informacje ze świata metalu, a wśród nich wieści dotyczące nowych zespołów, które pojawią się na tegorocznej polskiej edycji Metal Festu. Dowiemy się też co dzieje się u starych wyjadaczy typu Iron Maiden czy Megadeth. Udamy się również w kolejną podróż po scenie australijskiej, której muzycy potrafią zrobić większe spustoszenie niz sam Diabeł Tasmański. Nie zabraknie też działu Metale Szlachetne, w którym odświeżymy genialną płytę "Heaven and Hell" grupy Black Sabbath. Przypomnijmy, że był to pierwszy album tego zespołu, z nieodżałowanym i nie mniej genialnym Ronniem Jamesem Dio na wokalu.

Daj się zmetalizować w każdy poniedziałek o 22 na 96 FM lub www.index.zgora.pl!!! Szukajcie nas także na Facebooku!!!

Autor: Michał Cierniak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close