Home / Informacje / Zielona Góra / A po świętach więcej obżarstwa, smakowania, kosztowania – Targi Dobrego Jedzenia
IV Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia (mat. prasowy )

A po świętach więcej obżarstwa, smakowania, kosztowania – Targi Dobrego Jedzenia

W Zielonej Górze po raz czwarty odbędą się Targi Dobrego Jedzenia. Jest to wydarzenie, podczas którego nie sposób chodzić głodnym. Wszystko wydarzy się blisko i w miejscu, gdzie zwykle spalamy nadmiar kalorii.

IV Targi Dobrego Jedzenia trwać będą dwa dni. Będzie to czas przeznaczony na skosztowanie m.in. serów, wędlin, kiełbas, miodów, soków oraz słodkich napojów wyskokowych. Dodatkowo pojawią się naturalne kosmetyki, czy produkty z lnu. W tym roku pojawi się również regionalna strefa, czyli „Posmakuj lubuskiego”. Zaprezentują się w niej restauracje z miasta i okolic.

IV Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia trwać będą 22 i 23 kwietnia, w hali CRS przy ulicy Sulechowskiej. Każdego dnia będą otwarte w godzinach od 10:00 do 18:00. Bilety wstępu kosztują 5 zł, natomiast dzieci do lat 12 wejdą bezpłatnie.

Poniżej prezentujemy program tegorocznej edycji.

Sobota, 22 kwietnia 
godz. 10.00 otwarcie

godz. 10.30 uroczyste, oficjalne otwarcie IV OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA

godz. 10.45 Lubuski Złoty Lubczyk – ogłoszenie konkursu na najlepszy produkt Targów

godz. 10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów

12.00 – Pokaz Szkoły Kulinarnej dla dzieci – EnceRęce

15.00 – Gość targów Daria Ładocha. „Dania w 15 minut”.

17.00 – Rozwiązanie konkursu Lubuski Złoty Lubczyk

Niedziela, 23 kwietnia 
godz. godz. 10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów

godz. 12.00 – Pokaz Szkoły Kulinarnej dla dzieci – EnceRęce

godz. 17.00 – wręczenie statuetek Lubuski Złoty Lubczyk

godz. 17.30 ogłoszenie wyników Konkursu dla Publiczności

godz. 18.00 zakończenie IV OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Komentarze

X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close