niedziela , 11 Grudzień 2016
Home / Informacje / Uczelnia / Plac przed “Naftą” do zmiany
(fot. )

Plac przed “Naftą” do zmiany

Konkursowicze mieli pokazać wizję zagospodarowania placu przy ulicy Bohaterów Westerplatte. Jeden z laureatów, Michał Zychla tłumaczy, że największą rolę w zwycięskim projekcie odegrał ruch pieszych.

Marta i Weronika, które zajęły trzecie miejsce podkreśliły, że wykonanie takiego projektu wcale nie jest proste. Dziewczynom zależało na użyteczności tego miejsca także w czasie, kiedy PGNiG nie organizuje tam swoich imprez.

Zdaniem Dziekana Wydziału Nauk Biologicznych, który był jednym z organizatorów konkursu najważniejsze było wyeksponowanie zieleni, która w przyszłości znajdzie się na placu przed wieżowcem PGNiG w Zielonej Górze. Prof. Leszek Jerzak zaznaczył, że polskie samorządy coraz częściej doceniają znaczenie zieleni w centrach miast.

Konkurs zorganizował zielonogórski oddział PGNiG, Wydział Nauk Biologicznych oraz zielonogórski magistrat.

Autor: Karol Tokarczyk

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close