niedziela , 4 Grudzień 2016
Home / Informacje / Polska i Świat / Zostań Ekoinnowatorem
fot. mat. prasowe
Zostań Ekoinnowatorem (fot. mat. prasowe)

Zostań Ekoinnowatorem

Celem kampanii jest wspieranie ekoinnowacyjności wśród różnych grup docelowych, ze specjalnym uwzględnieniem uczelni wyższych. Szczególnie promowanie ekoinnowacyjności wśród studentów.

W ramach projektu organizowane są trzy rodzaje konkursów związanych z ekoinnowacjami, dedykowane studentom i absolwentom szkół  wyższych,  którzy nie ukończyli 35 roku życia.

Są to:

Od kreacji do ekoinnowacji – celem konkursu jest zaprezentowanie przyjaznych środowisku innowacyjnych koncepcji oraz produktów, a także promocja młodych talentów, którzy chcą sprostać oczekiwaniom konsumentów, dla których ważne są kwestie związane z ochroną środowiska. Przedmiotem konkursu jest zaprojektowanie innowacyjnych, przyjaznych środowisku produktów lub stworzenie proekologicznej koncepcji rozwiązania jakiegoś  problemu.

Ekoinnowacje w kadrze – celem konkursu jest zainteresowanie studentów i absolwentów szkół wyższych tematyką ekoinnowacji. Konkurs ma też pobudzać w młodych ludziach kreatywność i być zachętą do podejmowania działań twórczych. Przedmiotem konkursu jest przygotowanie filmu promującego ekoinnowacje.

Ekoinnowacje nie tylko na papierze – celem konkursu jest wyłonienie i promocja najlepszej pracy licencjackiej, inżynierskiej lub magisterskiej obronionej w latach 2013-2015 dotyczącej zagadnienia ekoinnowacji. Do konkursu może zostać nadesłana każda praca licencjacka, inżynierska lub magisterska obroniona w latach 2013-2015 i poświęcona zagadnieniu ekoinnowacji.

W ramach konkursów „Od kreacji do ekoinnowacji” oraz „Ekoinnowacje w kadrze” możliwe jest zgłaszanie projektów zespołowych.

Szczegóły znajdziecie na stronie: www.ekoinnowator.ue.poznan.pl

Autor: Paweł Hekman

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close