Home / Sport / Żużel / ,,Złoty Wieczór Falubazu” za nami [Aktualizacja mp3]
fot.
(fot. )

,,Złoty Wieczór Falubazu” za nami [Aktualizacja mp3]

O godzinie 14:00 rozpoczął się Dana Bowling Cup, czyli turniej o Puchar Danuty i Bernarda Imańskich (właścicieli hotelu). W rywalizacji wzięło osiem drużyn (teamy: Dobruckiego, Protasiewicza, Dowhana, Żyty, Zengoty, Huszczy, Dudka). Najlepszą drużyną okazał się Team Dobruckiego, który w finale pokonał team Piotra Protasiewicza.
 
– Fajna zabawa i rozrywka, trochę śmiechu, o to chodziło – stwierdził trener Piotr Żyto. – Ja tu pierwszy raz w życiu w kręgle grałem. Uważam, że sędziowie nas skrzywdzili, byliśmy lepszą drużyną od niektórych, a nie weszliśmy do finału. Składaliśmy protesty, jednak się nie udało. Normalnie jak sędzia Terlecki w Toruniu, jechali z nami jak z kupą gnoju – żartował szkoleniowiec zielonogórzan.
 
Dla wielu sobotni turniej bowlingowy był pierwszą okazją do gry w kręgle. ,,Ja osobiście nigdy nie grałem, może niektórzy coś rzucali ze dwa razy w życiu, ale nikt się nie przygotowywał specjalnie”, mówił Andrzej Huszcza.
 
Druga część imprezy to oficjalna uroczystość w części hotelowej. Zorganizowano bankiet, który poprowadził duet Marek Jankowski – Kamil Kawicki. Przez półtorej godziny omawiano sukcesy sezonu 2009 (między innymi zaprezentowano osiemnasto minutowy film „Droga Falubazu do złota”, który wywołał wcześniej kontrowersje), w międzyczasie na scenie pojawiał się zespół Delicious oraz iluzjonista „Pan Ząbek” z Mam Talent.
 
– Nie było żadnego problemu ani tremy, ponieważ to są fani Falubazu, nasi sponsorzy, goście, którzy kochają Falubaz Zielona Góra. Zespół taneczny Delicious to naprawdę pierwsza liga wśród zespołów tanecznych w Polsce. Myślę, że również Pan Ząbek spodobał się publiczności podczas dzisiejszej gali – powiedział Marek Jankowski, na co dzień rzecznik prasowy klubu.
 
Poniżej zamieszczamy wszystkie dźwięki z sobotniej imprezy.

Autor: Hubert Brzozowski

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close