ŻUŻEL:

Prezentacja Falubazu pod znakiem zapytania? Plany może pokrzyżować pogoda

60-godzin z Falubazem – zgrupowanie pod taką nazwą zielonogórskich żużlowców od środy do piątku w Winnym Grodzie. Plan żółto-biało-zielonych jest bardzo napięty, a zwieńczyć go ma piątkowa prezentacja.

Plany, jak to w żużlu często bywa, może jednak pokrzyżować pogoda. W piątek prognozy zakładają intensywne opady śniegu, a to może sprawić, że impreza w amfiteatrze zostanie odwołana.

Nie chce siać defetyzmu, czekamy, ale rzeczywiście nie wygląda to optymistyczne. Z drugiej strony prognozy sprzed kilku dni zakładały, że dziś też będzie padać, a mamy ładną pogodę. Zobaczymy, co się wydarzy, mamy jeszcze chwilę, żeby zareagować. Jeżeli będzie minusowa temperatura, a do tego dojdzie sypiący śnieg do tego stopnia, że nie będzie nic widać, to mamy w głowach możliwość odwołania prezentacji. Na dziś jednak tego tematu nie ma.Marcin Grygier, dyrektor ds. marketingu Falubazu Zielona Góra

W przeszłości prezentacje w amfiteatrze odbywały się przy bardzo niskich temperaturach, ale to śnieżyca może sprawić, że tradycyjna przedsezonowa forma spotkania fanów z żużlowcami nie dojdzie w piątkowy wieczór do skutku.

Te intensywne opady śniegu są obecnie prognozowane, ale zobaczymy co będzie jutro i pojutrze. Na tę chwilę spotykamy się o 19:00 na prezentacji w amfiteatrze.Marcin Grygier, dyrektor ds. marketingu Falubazu Zielona Góra

Kiedy Falubaz wyjedzie na tor, a także więcej o zgrupowaniu w ramach 60 godzin z Falubazem dowiecie się z całej rozmowy z Marcinem Grygierem, która do wysłuchania poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close