ŻUŻEL:

Co tam panie w Falubazie? Kto przyjdzie, kto odejdzie?

Sezon dopiero co się zakończył, ale transferowe spekulacje już trwają w najlepsze od dłuższego czasu. Kto do Zielonej Góry? Nicki Pedersen i Martin Vaculik?

Falubaz mówi wprost, że chce znów sięgnąć po gwiazdy.

Jeżeli chodzi o nowych zawodników, to wiadomo, że takich informacji być nie może przed 1 listopada. Myślę, że w pierwszych dwóch tygodniach przyszłego miesiąca nowe twarze się pojawią w Falubazie. Wiadomo, że każdy rynek sonduje, ale życie, również nas w klubie, nauczyło, że dopóki ten 1 listopada nie nadejdzie i żaden z zawodników nie złoży oficjalnego podpisu na kontrakcie, to wszystko się może zdarzyć, dlatego dzisiaj nie ma sensu dywagować, kto to będzie.Marcin Grygier, dyrektor ds. marketingu w Falubazie Zielona Góra

Ważne kontrakty mają Patryk Dudek i Piotr Protasiewicz, lada chwila w ich ślady ma pójść Michael Jepsen Jensen, a wobec wspomnianych na początku potencjalnych dwóch nowych jeźdźców, miejsca miałoby zabraknąć dla Grzegorza Zengoty. W tym sezonie ani razu szansy nie dostał Martin Smolinski. Nie oznacza to jednak, że klub pożegna się z Niemcem.

Martin, podpisując kontrakt, jasno powiedział, że u niego jest dużo innych priorytetów – długi tor itd. Raczej spełniał rolę wyjścia awaryjnego. Cały czas stawiano na Jacoba Thorssella i Kacpra Gomólskiego, stąd Martin nie dostał szansy, ale to nie jest tak, że jest obrażony, bo już wyraził chęć podpisania kontraktu na tych samych warunkach i kto wie, czy tak się nie stanie.Marcin Grygier, dyrektor ds. marketingu w Falubazie Zielona Góra

Cała rozmowa z Marcinem Grygierem poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close