SPORT:

Gąszczak już odpoczywa. Frątczak jeszcze powalczy w tym roku

Kończący się rok 2019 jest bardzo udany dla Akademii Sportów Walki Knockout Zielona Góra. Najwięcej radości i sukcesów przynieśli klubowi Kacper Frątczak i Rafał Gąszczak.

Obaj niedawno wrócili z Turcji. W Antalyi odbywały się mistrzostwa świata w kickboxingu, w formule kick light. Rafał Gąszczak do Zielonej Góry przywiózł złoty medal. Kacper Frątczak w kontrowersyjnych okolicznościach przegrał w ćwierćfinale. Przed nim jednak jeszcze jedna walka tym roku.

Kacper powalczy o kolejny pas Międzynarodowego Mistrza Polski w formule K1, podczas gali MFC w Nowej Soli, dlatego nie ma co rozpamiętywać tamtej porażki, trzeba się skupiać na kolejnych celach. Dla Rafała to już koniec sezonu, zasłużony odpoczynek i nadrabianie zaległości na uczelni. Myślimy też już o celach na przyszły rok.Tomasz Pasek, trener ASW Knockout Zielona Góra

O zawodowstwie nie myśli na razie Rafał Gąszczak, który w tym roku został jeszcze wicemistrzem świata w formule light contact.

Nie stawiam sobie za cel zawodowych potyczek. W tym roku skupiłem się na sporcie amatorskim. Tak sobie zaplanowałem wszystko, że nie było nawet czasu na starty zawodowe. Nie mam na to presji. Realizuję się w sporcie amatorskim, który również jest wyczynowy.Rafał Gąszczak, ASW Knockout Zielona Góra

Dodajmy, że mistrzowski tytuł ma na swoim koncie też Kacper Frątczak, który w październiku sięgnął po złoto w formule low kick, podczas mistrzostw świata w Bośni i Hercegowinie.

Cała rozmowa z przedstawicielami Akademii Sportów Walki Knockout Zielona Góra do zobaczenia powyżej, w materiale wideo.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

SKOMENTUJ ARTYKUŁ

Tagi
Zobacz więcej
Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close