PIŁKA NOŻNA:

Punkt, który trzeba szanować

Bezbramkowym remisem zakończyło się niedzielne starcie piłkarzy III-ligowego Falubazu Zielona Góra ze Stalą Brzeg.

Obydwa zespoły wiosną spisują się bardzo dobrze i obydwa zespoły też z radością przyjęły podział punktów, choć goście od 60. minuty grali w dziesiątkę. Wtedy to drugą żółtą kartką, w konsekwencji czerwoną został ukarany Kamil Zalewski.

Trzeba się cieszyć, bo po jednej i po drugiej stronie były sytuacje. Falubaz miał spojenie, my mieliśmy w pierwszej połowie klarowną sytuację. Cofnęliśmy się, grając w osłabieniu, czekaliśmy na kontrę i taka jest prawda. Nie mogliśmy się głupio odkrywać, bo ten punkt może być ważny – mówił Marcin Nowacki, piłkarz Stali Brzeg.

Zielonogórzanie mieli kilka dogodnych sytuacji do zdobycia zwycięskiego gola. Tuż przed końcowym gwizdkiem sędziego po stałym fragmencie w polu karnym gości było spore zamieszanie, ale nikt z zielonogórzan nie zdołał sfinalizować akcji. – Przed meczem wziąłbym ten punkt w ciemno – mówił po spotkaniu Jarosław Miś, trener Falubazu.

Z przebiegu byliśmy lepszym zespołem, bo dość szybko zaczęliśmy grać. Michał Chyrek miał sytuacje, Albert Cipior miał spojenie, w końcówce się kotłowało. Nie chciała ta piłka wpaść. Czasami tak jest. To, że przeciwnik grał w dziesiątkę, często determinuje jeszcze bardziej. Widać było głęboką defensywę, ale my kilka razy popełniliśmy błędy w ataku pozycyjnym i też na własne życzenie stwarzaliśmy groźne sytuacje dla gości na rzuty rożne. Gratuluję chłopakom, bo taki zespół chciałbym widzieć w każdym meczu, mimo to, że się nie wygrywa, natomiast twierdza zielonogórska jest w tym roku nie do pokonania – dodał Miś.

Stal Brzeg utrzymała 3. miejsce, Falubaz jest 12. W najbliższej kolejce zielonogórzanie zagrają na wyjeździe ze Ślęzą Wrocław.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close