PIŁKA NOŻNA:

Kanonada w Przylepie!

To był pogrom! W ćwierćfinale Pucharu Polskim na szczeblu lubuskim TS Masterchem Przylep wygrał ze Spójnią Ośno Lubuskie 8:0 i melduje się w półfinale rozgrywek.

Strzelanie w 10. minucie rozpoczął Piotr Piwowarski, który ostatecznie zakończył spotkanie z trzema bramkami. Goście jedną z lepszych szans mieli w ostatnich sekundach przed przerwą, ale nie wykorzystali rzutu wolnego po czerwonej kartce dla bramkarza TS-u Przemysława Króla, który ręką zagrał poza polem karnym. Do przerwy gospodarze, po trafieniach wspomnianego Piwowarskiego, a także Wojciecha Popieleckiego i Pawła Dzikowicza prowadzili więc 3:0.

Mamy awans, jesteśmy w półfinale, strzelamy osiem bramek, a to cieszy, bo ostatnio nasza skuteczność jest bardzo słaba. Dzisiaj przejechał rywal, z którym ostatnio przegraliśmy 0:2, więc jest sporo radości z takiego zwycięstwa. Czekamy w poniedziałek na losowanie.Wojciech Popielecki, TS Masterchem Przylep

Po przerwie strzelali dwukrotnie Piwowarski, raz Szymon Król, Paweł Dzikowicz, a także Patryk Jasiak i już w 65. minucie mieliśmy ustalony wynik tego spotkania. W innym meczu ćwierćfinałowym, także 8:0 wygrała Warta Gorzów, która na wyjeździe mierzyła się z Victorią Szczaniec. Jedną bramkę więcej z starciu z Alfą Jaromirowice zdobył Stilon, a Promień Żary 4:1 pokonał Arkę Nową Sól, kolejnego ligowego rywala TS-u.

Na pewno nie będzie to łatwy mecz, tym bardziej, że w ubiegłym roku na wyjeździe w Nowej Soli przegraliśmy. Chcemy zrobić wszystko, by po serii porażek w końcu wygrać. Zrobimy wszystko, żeby tak się stało.Wojciech Zawistowski, TS Masterchem Przylep

Spotkanie wyjazdowe w lubuskiej czwartej lidze z Arką Nowa Sól w sobotę 11 maja o godzinie 17. O tej samej porze Falubaz Gran-Bud na własnym boisku zagra z Syreną Zbąszynek.

TS Masterchem Przylep – Spójnia Ośno Lubuskie 8:0 (3:0)

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close