PIŁKA NOŻNA:

IV-ligowy Falubaz już w treningu. Są powroty

– Temat III ligi był poważny, ale Stilon najprawdopodobniej przystąpi do tych rozgrywek, więc my koncentrujemy się na IV lidze – mówi u progu przygotowań do rundy jesiennej Andrzej Sawicki, trener piłkarskiego Falubazu.

Powrót do III ligi i pokazanie się w rozgrywkach Pucharu Polski – takie cele przed nowym sezonem stawia sobie i zespołowi szkoleniowiec zielonogórzan.

Wynik zawsze buduje zespół, buduje atmosferę. Potrzebna jest też praca, pokora, bo nie uważam, że my na papierze będziemy samograjem. Pewne rzeczy trzeba wypracować, wytrenować. Musi być duch zespołu, konsekwencja, zawodnicy muszą ciągnąć wózek w jedną stronę. Jeśli tak będzie, to należy oczywiście upatrywać nas w roli faworyta. Ja wiem jednak, jak się gra o awans. Będą różne, ciężkie mecze i nie uważam, że to będzie spacer.Andrzej Sawicki, trener Falubazu

Zostaje tzw. oś zespołu, czyli, począwszy od bramki Łukasz Budzyński, Rafał Ostrowski, Artur Małecki, Wojciech Okińczyc. Nie wiadomo jeszcze, co z Albertem Cipiorem i Przemysławem Mycanem. Trwają również rozmowy z Martinsem Ekwueme. Są także powroty. Wracają do zielonogórskiej piłki Krzysztof Wierzbicki, Paweł Wojtysiak i Sebastian Żukowski.

Dochodzą też ludzie z U-17, dwóch zawodników będziemy jeszcze sprawdzać. Część zawodników, którzy nie podpisali, a jesteśmy już w miarę dogadani, jednak zostaną z nami. Mam nadzieję, że stworzymy kadrę, która da nam poczucie siły i realnie spojrzymy na to, żeby zrealizować nasz cel, jakim jest powrót do III ligi. Andrzej Sawicki, trener Falubazu

Pierwszy sparing Falubaz rozegra za tydzień z Arką Nowa Sól. Poniżej cała rozmowa z Andrzejem Sawickim przed pierwszym treningiem.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close