PIŁKA NOŻNA:

Kto w grupie z Polakami? Jarosław Miś wybiera zdrowych liderów kadry

III-ligowy Falubaz Zielona Góra zimę spędzi w strefie spadkowej. Podopieczni Jarosława Misia plasują się na przedostatnim miejscu, a do bezpiecznej pozycji tracą 2 punkty. Wiosna na pewno będzie bardzo trudna dla żółto-biało-zielonych.

Szkoleniowiec zielonogórzan w Godzinie Rektorskiej podsumował jesienne poczynania swoich piłkarzy.

Potwierdza się to, co mówiłem przed ligą, że będzie ona w tym sezonie jeszcze mocniejsza. Nie ma już miejsca na słabości personalne, organizacyjne, czyli to, co nas doświadczało. Miejsce troszeczkę boli, bo nie odstawaliśmy w spotkaniach, które kończyły się porażkami. Duże nieodpowiedzialne zachowania w obronie były bardzo kosztowne.Jarosław Miś, trener Falubazu

Miś zdobycze bramkowe zielonogórzan zestawił z liderem Skrą Częstochowa, która strzeliła 24 gole, tylko o 3 więcej niż Falubaz, ale straciła jedynie 6. Dla porównania bramkarze zielonogórzan aż 30-krotnie wyciągali piłkę z siatki.

Dziś jednak oczy całego piłkarskiego świata będą patrzeć na Moskwę. O 16:00 na Kremlu rozpocznie się losowanie grup do przyszłorocznych mistrzostw świata.

Czy to będzie zespół z pierwszego koszyka, czy drugiego nie ma znaczenia. Poziom piłkarski się wyrównał. Kiedyś jak się trafiało w latach 70’ zespół z Afryki, Ameryki Północnej, czy Concacaf, to wiadomo chłopcy do bicia, jak Haiti 7:0, czy Peru 5:1 i jechało się dalej. W tej chwili takich kelnerów nie ma Dzisiaj każdy gra. Ważna jest dyspozycja dnia. Przede wszystkim ważne jest to, żeby nasi czołowi zawodnicy byli zdrowi. To jest niezbędne w takim turnieju.Jarosław Miś, trener Falubazu

Większe podsumowanie jesiennych poczynań piłkarzy Falubazu poniżej w całej rozmowie z trenerem zielonogórskich piłkarzy.

Godzina Rektorska 01-12

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close