PIŁKA NOŻNA:

Falubaz w pucharze gra dalej i szykuje się na trudny bój ze Stalą Brzeg

Piłkarze III-ligowego Falubazu Zielona Góra w półfinale Pucharu Polski na szczeblu wojewódzkim. Podopieczni Jarosława Misia pokonali wczoraj 3:2 w Zbąszynku IV-ligową Syrenę.

Dwa gole zdobył Michał Chyrek, jednego Jakub Babij. Końcówka była jednak nerwowa, bo w 78. min. bramkę kontaktową zdobył Paweł Dulat, a 8 min. później drugie trafienie dla gospodarzy zanotował Jakub Tomys.

Nie zagraliśmy dobrego meczu pod kątem emocjonalnym dobrego meczu. Mimo, że spotkanie było zamknięte, bo było 3:0 i sytuacje, więcej niż stuprocentowe. Irek Butowicz miał dwie patelnie, Kacper Koppenhagen, Kuba Babij i tak naprawdę, gdyby się skończyło 6:0, to nie byłoby nic strasznego dla Syreny. I teraz w momencie, gdy jest 3:0 dajemy nadzieję po własnym błędzie. Jak to u siebie i w pucharach, przeciwnik nabiera wiatr w żagle – relacjonuje Jarosław Miś, trener zielonogórzan.

W innym ćwierćfinale Stilon Gorzów pokonał Meprozet Stare Kurowo 7:1 i to właśnie gorzowianie będą rywalem zielonogórzan w półfinale 24 maja. Drugą parę półfinałową stworzą Lubuszanin Drezdenko i TS Przylep. Ci ostatni wczoraj po rzutach karnych wyeliminowali Promień Żary. Lubuszanin zaś awans wywalczył po zwycięstwie w Zabłociu z Błękitnymi 2:1. A my powracamy do Falubazu, bo przed jedenastką zielonogórzan w niedzielę starcie z trzecim zespołem III ligi – Stalą Brzeg i jednocześnie szansa na czwarte zwycięstwo z rzędu.

Nie dosyć, że to jest czołówka III ligi, ale podobnie jak my są także w czołówce tabeli rundy wiosennej, Podobnie jak my. W klasyfikacji wiosny jesteśmy na drugim miejscu za Żmigrodem, a przed Brzegiem. Stal, to zespół dobrze operujący piłką. Mają zawodników z nazwiskami, jak chociażby Gancarczyk.

Mecz w Zielonej Górze w niedzielę o 15:00.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close