PIŁKA NOŻNA:

Dyskusje, kartki i komplet punktów dla rywali

Drugiej porażki w III lidze i pierwszej przed własną publicznością doznali w sobotę piłkarze Falubazu Zielona Góra. Podopieczni Jarosława Misia ulegli rezerwom Zagłębia Lubin 0:1.

Bramkę na wagę zwycięstwa w 40. minucie zdobył Marcin Gołębiowski, który w polu karnym Falubazu ograł z łatwością kilku obrońców zielonogórzan. Po meczu wściekły był Jarosław Miś, którego piłkarze ujrzeli aż osiem żółtych kartek. Spora ich część była niestety za dyskusję z arbitrem.

My parlamentarzystów chyba, bo dyskutują tylko i znowu dostajemy kupę kartek. Przegrywamy mecz nie znowu elementami piłkarskimi, tylko przegrywamy w głowach. Podejście + umiejętności. Te ostatnie można było zniwelować bardzo łatwo innymi decyzjami, a tak każdy sobie grał na swoich nutach.Jarosław Miś, trener Falubazu

Ostatnie pół godziny Falubaz grał w dziesiątkę, bo drugą żółtą kartkę ujrzał Jakub Babij. Paradoksalnie zielonogórzanie grający w osłabieniu zostawili po sobie lepsze wrażenie.

Gramy w dziesiątkę, zaczynamy grać w piłkę, konstruować akcje, a w pierwszej połowie tylko wybijamy i czekamy na kontry. Nie wiem, z czego to się bierze. Może aspekt psychologiczny o tym decyduje. Nie mamy nic do stracenia, ryzykujemy, może też oni nas lekceważą wówczas. Ciężko powiedzieć. Pogadamy sobie w szatni i znajdziemy jakieś rozwiązanie.Albert Cipior, piłkarz Falubazu

Po tej porażce żółto-biało-zieloni spadli w tabeli na 13. miejsce. Tyle samo punktów, co zielonogórzanie – 4 ma, plasująca się “oczko” niżej Ślęza Wrocław, z którą Falubaz zmierzy się na wyjeździe w najbliższą sobotę.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close