KOSZYKÓWKA:

Trudni rywale Zastalu w finale

Asseco Arka Gdynia, Exact Systems Śląsk Wrocław i WKK Wrocław – to grupowi rywale SKM-u Zastalu Fatto Deweloper Zielona Góra w finale mistrzostw Polski do lat 18.

Turniej odbędzie się w dniach od 8 do 12 maja. Zielonogórzanie trafili do trudnej grupy, zauważa Artur Cielma, szkoleniowiec Zastalu

Trafiliśmy na najtrudniejszy wariant. W teorii, wylosowano nam najcięższą możliwą grupę. Myślę, że Spójnia, Politechnika i Biofarm byłyby ciut łatwiejsze. Jest jak jest. Asseco i Śląsk, to bardzo mocne zespoły. Z WKK mierzyliśmy się w lidze i było na styku. Dwukrotnie ich, co prawda, pokonaliśmy, ale na pewno nie będą to łatwe mecze.Artur Cielma, trener SKM Zastal Fatto Deweloper Zielona Góra

W półfinałowym turnieju, który w miniony weekend odbył się w hali przy ul. Amelii w Zielonej Górze Zastal zajął drugie miejsce. Gospodarze najpierw pokonali UKS Kaspro Ostrów Wlkp. 76:50, następnie dotkliwie polegli z Treflem Sopot 41:97 i w decydującym spotkaniu pokonali UKS Gim 92 Urysnów Warszawa 81:56.

Chcieliśmy grać u siebie, żeby wykorzystać atut gospodarza. W pierwszym meczu pokazaliśmy się z dobrej strony. Niestety tam kontuzji doznał Miłosz Góreńczyk. Miało to konsekwencje w meczu z Sopotem. Trefl po słabym pierwszym dniu mocno się na nas nastawił. My bez Miłosza nie mieliśmy argumentów. Na początku nie mogliśmy zdobyć punktów i naprawdę nas stłamsili. Pozbieraliśmy się jednak szybko i decydujący mecz wygraliśmy bezdyskusyjnie. Artur Cielma, trener SKM Zastal Fatto Deweloper Zielona Góra

Zastal aplikował też o organizację finału, ale turniej przyznano Politechnice Gdańskiej i to nad morzem odbędą się finałowe zmagania.

Grupa A

Asseco Arka Gdynia
Exact Systems Śląsk Wrocław
Zastal Fatto Deweloper Zielona Góra
WKK Wrocław

Grupa B

Trefl Sopot
Szkoła Gortata Politechnika Gdańska
Biofarm Basket Junior Poznań
KS Procar Spójnia Stargard

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close