KOSZYKÓWKA:

Stelmet pokazuje inną twarz, ale przegrywa ponownie! Fatalna czwarta kwarta

Drugą porażkę z Polskim Cukrem w wyjazdowym meczu półfinału Energa Basket Ligi zanotowali koszykarze Stelmetu Enei BC. Zielonogórzanie w niedzielne wczesne popołudnie przegrali w Toruniu 67:81.

Goście w tym spotkaniu zaprezentowali się nieco lepiej niż w piątek. Mimo wszystko po pierwszych dziesięciu minutach to torunianie prowadzili 23:17. Przez dłuższą część drugiej kwarty przewaga gospodarzy oscylowała wokół dziesięciu “oczek”, ale pod koniec tej części m.in. dzięki celnemu rzutowi Sokołowskiego i “trójce” Koszarka Stelmet przegrywał tylko pięcioma punktami. Na półmetku spotkania Polski Cukier prowadził 43:38.

Po przerwie załamała się ofensywa torunian, a  goście zaczęli gonić. W 27. minucie zielonogórzanie, za sprawą dwóch punktów Markela Starksa doprowadzili do remisu 52:52, a na ostatnie dziesięć minut, po rzucie Quintona Hosleya, schodzili prowadząc 59:58. W czwartej kwarcie, w której zielonogórzanie zdobyli zaledwie 8 “oczek” punktowali tylko Starks i Hosley, co przełożyło się na ostateczny wynik 81:67 dla zespołu z Torunia.

Najwięcej punktów dla gości, bo 21 w tym meczu zdobył Markel Starks, o 3 mniej miał w ekipie gospodarzy Michael Umeh.

Po dwóch meczach w rywalizacji do trzech zwycięstw Polski Cukier prowadzi 2:0. Teraz półfinał przenosi się do Zielonej Góry. Jeśli Stelmet w środę u siebie przegra zakończy walkę w półfinale. W przeciwnym wypadku czekać nas będzie kolejny mecz w piątek. Początek starcia środowego o 17:45.

Polski Cukier Toruń – Stelmet Enea BC Zielona Góra 81:67 (23:17, 20:21, 15:21, 23:8)

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close