KOSZYKÓWKA:

Stelmet Enea BC: możemy myśleć o strefie medalowej w Polsce

– Chcę mieć jak najwięcej minut na parkiecie, chcę być kluczowym graczem w ataku i solidnym wsparciem w obronie – mówi “Ludde” Hakanson – nowa twarz w Stelmecie Enei BC Zielona Góra. Szwed w poniedziałek przeszedł badania medyczne i wieczorem weźmie udział w pierwszym treningu z drużyną.

23-letni rozgrywający, to brakujący element w składzie drużyny na sezon 2019/2020. Na spotkaniu z dziennikarzami przyznał, że jednym z powodów przyjścia do Zielonej Góry była osoba trenera Žana Tabaka.

Zakończyłem kontrakt z Movistarem Estudiantes rok wcześniej. Czułem, że muszę zrobić krok w przód, jeśli chodzi o większą rolę w drużynie, co rozwinie moją grę. Trener też był ogromnym argumentem za przyjściem tutaj, a ponadto udział w lidze VTB. Grałem w tych rozgrywkach z VEF-em Rygą, lubię tę ligę. Myślę, że mogę być dobrym zawodnikiem tutaj.Ludvig Hakanson, Stelmet Enea BC Zielona Góra

Skład biało-zielonych jest tym samym zamknięty. Na co go będzie stać? I jakie cele zostaną postawione przed drużyną? O tym, jak również o początku sezonu i czekających Stelmet trudnych meczach z ekipami z ligi VTB, grającymi również w Eurolidze mówił właściciel klubu.

(…) Jest bardzo silna polska liga, bardzo mocno wygląda Anwil, bardzo mocno wyglądają inne drużyny. Jak powiem, że walczymy o bycie w strefie medalowej, to ktoś powie, że za szybko i za ambitnie. Myślę, że możemy o tym myśleć, ale jak będzie to się okaże, bo po raz pierwszy nie ma przepisu o dwóch Polakach na parkiecie. Widać, że drużyny się tego uczą.Janusz Jasiński, właściciel Stelmetu Enei BC Zielona Góra

Pierwszy mecz w hali CRS zielonogórzanie rozegrają 1 października z Zenitem Sankt Petersburg w ramach rozgrywek VTB. Sezon otworzy wcześniej, 25 września, meczem w Moskwie z Chimkami.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close