KOSZYKÓWKA:

Mistrzowie Polski w ogniu przygotowań do kolejnego sezonu

Dziś Stelmet BC Zielona Góra rozpoczął przygotowania do następnego sezonu PLK. Pierwszego dnia na zawodników czekały badania lekarskie, a wieczorem trening. Nie wszyscy jednak zjawili się  na testach.

Mowa o naszych kadrowiczach, czyli Łukaszu Koszarku, Przemysławie Zamojskim oraz Adamie Hrycaniuku, którzy wraz z reprezentacją Polski przygotowują się do rozpoczynającego się niebawem Eurobasketu. Z drużyną nie przebywa jeszcze Vladimir Dragicević, który do pozostałych powinien dołączyć w ciągu paru dni.

Do zespołu podczas przygotowań dołączą zawodnicy drugiej drużyny, o czym mówi właściciel klubu Janusz Jasiński:

Janusz Jasiński – właściciel Stelmetu BC Zielona Góra

Janusz Jasiński uważa jednak, że przygotowania do obecnego sezonu powinny być nieco łatwiejsze niż rok wcześniej.

Chcemy grać o najwyższe cele. W tym roku mamy zaplanowane przed sobą bardzo trudne turnieje. W tamtym roku, jak to bywa po zmianie trenera była trudniejsza organizacja, bo nie wiadomo dokładnie jaka będzie wizja. Teraz była ona jasna, klarowna. Dosyć szybko zamknęliśmy budowę składu. Janusz Jasiński

Przewodniczący Rady Nadzorczej dodał również, że udało się zatrzymać na trzeci sezon trenera przygotowania motorycznego Jure Drakslara.

Nie byłoby takiego wyniku jeśli chodzi o zdrowie zawodników, gdyby nie Jure Drakslar. Musi on współpracować bardzo mocno z całym sztabem medycznym. Janusz Jasiński

Jeśli mowa o konkretnych badaniach jakie czekają na zawodników Mistrza Polski szczegółowo opisał je Krzysztof Mirecki, fizjoterapeuta.

Krzysztof Mirecki – fizjoterapeuta

Z racji tego, że dużo zawodników już u nas grało traktujemy to jako kontynuację i porównanie, oraz stwierdzenie stanu na dzień dzisiejszy gdzie możemy coś zmienić i co możemy poprawić.Krzysztof Mirecki

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close