KOSZYKÓWKA:

Jedna połowa to za mało, Stelmet BC przegrywa z Besiktasem Stambuł

Mistrzowie Polski zaciekle walczyli przez 20 minut, by po katastrofalnej drugiej połowie przegrać z liderem grupy Besiktasem Sompo Japan Stambuł 66:84.

Gospodarze w mecz weszli bardzo dobrze, rozpoczęli od podań do wysokich, którzy dobrze kończyli akcje. Po chwili otworzył się worek z trójkami. Trafiali Kelati, Koszarek i Zamojski. Stelmet wygrał przekonująco pierwszą kwartę 21:15. Otwarcie drugiej kwarty to jeszcze większa ucieczka podopiecznych Artura Gronka, dzięki której uzyskali 10 punktowe prowadzenie.  Besiktas jednak grał cierpliwie i dzięki skutecznym akcjom zbliżył się w okolice remisu.  Po pierwszej połowie 45:41 dla Stelmetu.

W drugiej połowie kibice zobaczyli zupełnie inny zespół z Zielonej Góry, który przez pierwsze pięć minut trzeciej kwarty nie zdobył ani jednego punktu, przyjezdni zaś zanotowali run 12:0, po którym objęli prowadzenie, którego już nie oddał. Stelmet zaś z minuty na minutę wyglądał coraz gorzej, brakowało odpowiedzialności za grę, koszykarze zamiast rzucać oddawali piłki do kolegów i nikt nie potrafił poderwać zespołu. Besiktas ostatecznie wygrał 84:66, a trener Artur Gronek ma dużo do myślenia przed kolejnym meczem, gdyż do Zielonej Góry przyjeżdża niepokonana ekipa z Torunia.

Autor: Łukasz Ostrowski

Łukasz Koszarek – kapitan Stelmetu BC Zielona Góra

Adam Hrycaniuk – Stelmet BC Zielona Góra

Karol Gruszecki – Stelmet BC Zielona Góra

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close