KOSZYKÓWKA:

Do przerwy -11

Stelmet mocnym uderzeniem wszedł w mecz i po dwóch minutach prowadził 7:2. Goście po początkowej niemocy szybko dostosowali się do warunków na parkiecie i od 5 minuty toczyli wyrównany bój z mistrzami Polski. Przyjezdni mieli  przewagę pod koszem, gospodarze nadrabiali celnymi trójkami i po dziesięciu minutach na tablicy wyników było 20:23  dla piątej drużyny ligi hiszpańskiej.

W drugiej kwarcie miejscowych do boju prowadził kapitan Koszarek, dobrze rozgrywał, trafiał ważne trójki.  W 13 minucie Gran Canaria odskoczyła na 6 „oczek” po dwóch celnych rzutach zza lini 6,75, jednak Stelmet  odpowiedział  i po minucie był już remis po 31. W tym momencie rozpoczął się Karol Gruszecki show! Popularny Grucha zdobył 13 punktów w pięć minut ( 2/3 za dwa i 3/3 za trzy). Stelmet zagrał świetną drugą kwartę, po której schodził do szatni przy wyniku 49:44.

Drugą połowie otworzyli goście serią 6:0. Kosz odczarował Łukasz Koszarek i w następnych minutach trwała walka  kosz za kosz. Trener Filipovski cały czas czuwał nad wynikiem. Gdy w 25 minucie goście uciekli na 57:53 od razu poprosił o czas. Po wznowieniu Stelmet się trochę pozmieniał w grze, dzięki czemu kibice znów oglądali walkę kosz za kosz. Ostatnią kwartę dobrze otworzyli goście, Stelmet odpowiedział dwoma celnymi trójkami Bosta, ale przyjezdni także dobrze trafiali zza lini 6,75 i po chwili znów prowadzili + 5, a w pewnym momencie nawet +10. U gospodarzy stopniowo widać było brak sił, przez który w końcówce więcej z gry mieli rywale. Stelmet przegrał 82:93. W kolejną środę rewanż.

Mateusz Ponitka – Stelmet BC Zielona Góra

Saszo Filipovski – trener Stelmetu BC Zielona Góra

Aito Garcia Reneses – trener Herbalife Gran Canaria

Autor: Łukasz Ostrowski, MK

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close