KOSZYKÓWKA:

38. zwycięstwo Stelmetu i setka trenera

Mistrzowie Polski pewnie pokonali BM Slam Ostrów Wielkopolski 84:63. Był to zaległy mecz 13. Kolejki Tauron Basket Ligi.

W czwartkowy wieczór do hali mistrzów Polski przyjechał beniaminek z Ostrowa znajdujący się obecnie na trzynastej pozycji w rozgrywkach Tauron Basket Ligi. Z trzynastym numerem także mogliśmy zobaczyć w obozie gości Marcina Srokę, który przez trzy sezony reprezentował szeregi biało- zielonych.

Stelmet od pierwszych minut nie miał problemu z przyjezdnymi, dzięki dwóm trójkom z rzędu Przemysława Zamojskiego gospodarze szybko wyszli na prowadzenie. W piątej minucie meczu na boisku zaczęli się już pojawiać zmiennicy w szeregach mistrza Polski.

Dziesięć „oczek” przewagi wypracowanych po pierwszej kwarcie, uśmiechy na boisku i ławce rezerwowych pozwalały spokojnie patrzeć na dalszą część meczu w wykonaniu drużyny z Zielonej Góry.

Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 43:27 dla Stelmetu, a wiodącymi postaciami w naszych szeregach byli Adam Hrycaniuk i Zamojski. Gospodarze także dzięki głębi składu zdobyli w tej części meczu 25 punktów za sprawą samych zmienników.

Po zmianie stron, scenariusz układał się podobnie, Stelmet kontrolował bezpieczną przewagę, a gdy tylko coś szło nie tak po myśli trenera Filipovskiego ten od razu prosił o czas. W szeregi Mistrzów Polski czasami wkradały się momenty rozluźnienia, ale wynik do samego końca nie był zagrożony.

Spotkaniem z ze Stalą gospodarze zakończyli fazę zasadniczą w swojej hali.

Adam Hrycaniuk – Stelmet BC Zielona Góra

Saszo Filipovski – trener Stelmetu BC Zielona Góra

Zoran Sretenović i Marcin Sroka – BM Slam Ostrów Wlkp.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close